Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Liberalii și useriștii vor să îl demită pe ministrul Finanțelor

Liberalii și useriștii anunță că au depus o moțiune simplă, la Senat, prin care cer demisia ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!  Este pentru prima oară în Parlamentul României când un partid politic face posibil ca vocea cetăţenilor acestei ţări, indiferent de vârstă şi ocupaţie, să fie auzită în Parlament. Ne-am gândit că ar fi cel mai potrivit ca, după doi ani de guvernare dezastruoasă PSD – ALDE, demisia ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici să fie cerută direct de români. Domnul ministru trebuie să audă că trebuie să plece acasă, de la românii cărora le-a afectat negativ viaţa, prin declaraţiile şi măsurile luate. Suntem siguri că, în timp ce unii politicieni îi înjură şi agresează pe cei care au scris alături de noi, PNL şi USR, această moţiune, ministrul nu va avea curajul să o facă. Partidul Naţional Liberal împreună cu Uniunea Salvaţi România consideră că ministrul Eugen Teodorovici a dat destule dovezi de incompetenţă, a minţit destul şi a ameninţat destul. Prezenţa sa în continuare în fruntea ministerului Finanţelor Publice pune România într-un pericol economic major şi într-o postură jenantă faţă de partenerii noştri europeni şi euroatlantici”, anunță liberalii.

Mărturiile mai multor cetățeni au fost incluse în textul moțiunii:

Adriana Veres: “Îmi doresc că acest domn să îmi explice cum să îmi recuperez banii pe care i-am plătit in plus la rata pentru casa mea. Îmi doresc să ne spună prin ce minune de program personal reușește să trăiască cu 100 de euro pe lună. Îmi doresc să știu dacă are vreo apăsare că mii de familii au venituri mai mici din cauza circuitelor lui neuronale încinse. Si, nu în ultimul rând, ii spun ca va rămâne în istorie ca un repetent al celor 7 ani de acasă.”

Alexandru Cărbunaru: “În opinia mea, toate măsurile luate de acest domn, dacă poate fi numit așa, Teodorovici, demonstrează că este o ființă de cea mai joasă speță. Incompetența lui a fost dovedită în momentul în care a ales să răspundă cu jigniri la persoană în loc să vină cu argumente care să-i justifice acțiunile. Un astfel de ministru e o rușine pentru România pe care ne-o dorim! Prin măsurile luate nu numai de el, ci de întreg guvernul PSD ALDE UDMR, au întors economia României la 180 de grade, înapoi către anii ’90. Masurile populiste nu își au locul într-o economie de piață liberă – acesta este cel mai important lucru pe care ministrul Finanţelor trebuie să îl înțeleagă, iar ministrul Teodorovici a demonstrat exact opusul!”

Vlad Ciobanu: “Eu aş vrea să ştiu ce ‘plan’ există pentru cele 3 miliarde € abia împrumutate. Un ministru extrem de incompetent, care ia decizii după ureche, fără a avea cunoştinţe reale.”

Dana Busuioc: “Cu echivalentul în lei a 100 de euro umpleam un coş mare de supermarket în 2016. Pâinea mea preferată ajunsese să coste 3 lei, acum e 7 lei, la TVA de 9%, ca atunci când TVA era nediferenţiat. Azi nu reuşesc să cumpăr cu echivalentul unei sute de euro nici cât consumam într-o săptămână. Taxele locale au crescut cu cca 25%. Preţul combustibilului a sărit iar în tavan. În fiecare zi descopăr că a mai crescut preţul unui produs sau serviciu vital. Şi Orlando ne minte ca pe cretini, că face ce face ca să scadă preţurile pentru populaţie. Nu suntem cretini.”

Robert Potlog: “Prin împrumuturile luate cu care nu se fac investiții în economia României distruge viitorul ţării: tinerii nu mai fac copii în țară și emigrează. Asta va condamna România pe termen lung la sărăcie accentuată. Părinții si bunicii vor muri fără asistență si cu lipsuri.
Cu mâna pe inimă consider ca situaţia Greciei este bună față de viitorul creat de el şi guvern. Niste trădători.”

Veronica Toma: “Orlando fie nu înţelege mecanismele unei economii de piaţă, fie nu vrea să le înţeleagă. Vreau să înceteze experimentele de tip comunist în România şi să lase să funcţioneze economia de tip concurenţial. Prin măsurile luate a reuşit: creşterea inflaţiei, cresterea cursului Ron/Euro, cresterea valorii ratelor la banca, destabilizarea bugetelor firmelor particulare. Dacă nu are experienţă în economia “adevarată”, îi recomand să lase slujba la stat şi să facă nişte internship la firme particulare. Ar avea mult de învăţat. Nu în ultimul rând: jos mâna de pe Pilonul II de pensii.”

Anonim: “Am salvat şi voi atenţiona publicul Facebook prin postări repetate. Îl intreb pe ministru : 1. Ce legatură e între cererea de aducere a tezaurului în ţară şi cumpărările masive de aur ale Rusiei. 2. Are sau nu credite bancare de achitat în valoare de 800.000 EUR, ce venituri lunare are şi ce rată bancară şi dacă presiunile sale asupra băncilor prin OUG 114 au un interes personal. 3. A spus adevărul când a afirmat că sunt bani pentru pensii şi salarii ca apoi să ia un împrumut de 3.7 miliarde de euro? 4. Care este situaţia financiară şi economică a societăţilor mari comerciale, cu capital românesc sau majoritar românesc, ce controale a făcut privind aceasta şi concluziile. Deocamdată atât, voi continua. Deocamdată mă sfătuiesc cu familia şi cu un avocat, dacă să îmi citaţi numele în Parlament când veţi înainta moţiunea.”

Irina Ungureanu: “1. Să ne explice ce studiu de impact a făcut pentru a cheltui bani de la Ministerul Apărării în loc de bani europeni nerambursabili? De ce ne debilizează în faţa ruşilor care înţesează Crimeea de armament, şi nu a investit în spitale de mai demult, de când au ajuns la guvernare, folosind fonduri europene nerambursabile? 2. Cum prevede returnarea proaspetei datorii de 3 miliarde de euro? Care este planul lui de a nu afecta negativ cetăţeanul român? 3. Cum explică dubla sa angajare în guvern şi în BII? Respectă asta legislaţia românească? În opinia lui nu este un conflict major de interese? 4. Ce avere are? Ce taxe plăteşte în România?

5. Are un test psihologic făcut recent? De ce se comportă grobian din poziţia de Ministru? Lui i se pare normal să facă aşa ceva din poziţia în care se află?”

Daniel Ioan: “Problema noastră legată de Orlando nu este neapărat incompetenţa lui, ci faptul că el este un trădător de ţară, care a luat doar măsuri contrare interesului naţional! În urma măsurilor sale, românii şi firmele româneşti au avut de pierdut, iar de câştigat au câştigat doar străinii, în special firmele ruseşti. Aş vrea să ştiu cine sunt cei care au finanţat statul cu o dobândă de aproape 5 % şi de unde provin acele capitaluri ? Nu m-ar mira să aflu că suntem finanţaţi cu bani ruseşti!”

Marius Gherman: “Domnule Orlando, ce argumente palpabile aduceţi legate de acuzaţiile care vi se aduc? Cum justificaţi OUG 114 care a dinamitat economia României şi a bulversat piaţa de capital şi bursa?”

Corneliu Teposu: “Am încercat să citesc OUG 114, e un fel de sumă a sute de idei idioate, majoritatea, scrise într-un limbaj destul de tehnic și îi apucă durerile de cap și pe specialiști până îi dau de cap. Se poate numi ordonanță de urgență o colecție imensă de idei din mai multe domenii de activitate? Unde e urgența care justifică astfel de ordonanțe?

Moțiunea simplă urmează să fie dezbătută și votată săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.