Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Liberalii susțin că sunt pregătiți să intre la guvernare

Liberalii anunță că vor prezenta un proiect de buget care să respecte atât Tratatul fiscal semnat de România dar și să repornească România și, totodată, sunt pregătiți să intre la guvernare.

PNL a anunțat că va prezenta în perioada următoare o propunere de buget pentru anul 2019 care să evite intrarea României în perioada de criză și în recesiune.

Este o decizie a Biroului Executiv al PNL, vom prezenta o variantă de buget care să respecte atât Tratatul fiscal semnat de România dar și să repornească România. Bugetul pentru anul 2019 va arăta un deficit mai mic atât pe cash cât și structural dar vom aloca și 5%, ținta este de 5% pentru investiții. Dacă țineți minte, eu am propus anul trecut un pact în care toate partidele să fie de acord, să avem o sumă predestinată în buget doar pentru investiții și să ne ținem de ea. PNL va veni cu această propunere din nou pentru că fără investiții România nu va merge mult mai departe, acum suntem într-o perioadă de criză dar, nu putem trece peste ea doar dacă alocăm bani și pentru investiții”, a declarat senatorul PNL Florin Cîțu.

Totodată, purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a precizat că PNL e pregătit să guverneze România.

Suntem pregătiți tot timpul să intrăm la guvernare, ceea ce a spus mai devreme colegul meu sunt prioritățile în proiecția bugetară pe care PNL le va susține atât printr-un proiect propriu de buget cât și în cadrul dezbaterilor parlamentare pe anul viitor și dați-mi voie, dacă am ajuns la acest capitol, să vă spun că din punct de vedere al PNL, la modul cum arată acum guvernarea țării, practic, PSD și ALDE își bat joc de această țară, își bat joc de români, nu sunt deloc preocupați de guvernarea țării, vedem cum se schimbă miniștrii de la o zi la alta și așa cu, de altfel, a spus și președintele României, nu se mai poate, așa nu se mai poate cu o astfel de guvernare nu se mai poate, țara în acest moment nu este guvernată și vedem efectele acestui mod dezastruos în care PSD și ALDE înțeleg să guverneze, exact în zona economică și a finanțelor publice. Nu este posibil ca după ce ai introdus mecanismul de plată defalcată a TVA pentru a crește încasările din TVA, în acest moment, așa cum sunt prezentate cifrele pentru rectificarea bugetară(…) Ceea ce PNL a analizat și dorește să prezinte sunt consecințele dezastruoase ale acestei guvernări. Avem un minus de 1,9 miliarde de lei din încasările de TVA și cerem eliminarea mecanismului de split TVA care, pur și simplu a inhibat, a împiedicat o colectare mai bună a veniturilor fiscale. Cerem, de asemenea, eliminarea supraaccizei pentru că nu este posibil să majorezi accizele, să introduci spraacciza la carburanți și să ai venituri de un miliard de lei mai puțin la buget. Cerem eliminarea acestor măsuri care nu au adus venituri în plus la bugetul statului”, a declarat Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.