Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Liberalul Virgil Popescu emite un avertisment dur: Fereastra de oportunitate privind gazele off shore este destul de mică

Fereastra de oportunitate pentru ca România să profite de rezervele sale de gaze naturale este destul de mică, a avertizat vineri deputatul liberal Virgil Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru industrie și servicii din Camera Deputaților, membru în  Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, în cadrul conferinței Resursele Energetice de la Marea Neagră, în contexul Securității Naționale a României, organizată de PSNews.

Guvernul trebuie să lămurească o dată situația OUG 114, spune liberalul, pentru a nu mai pune piedici investitorilor și a le oferi un mediu predictibil și stabil de afaceri. În caz contrar, riscul este mare pentru țara nosatră, ca investitorii străini să își mute afacerile acolo unde găsesc condiții mai propice.

Redăm mai jos în întregime declarațiile lui Virgil Popescu:

România trebuie să își securizeze producția, în consecință oferta de energie.

Abordările reprezentanților instituțiilor Statului, deci ale Puterii, sunt un pic optimiste, în ceea ce privește situația producției de energie din țara noastră.

În plan european, am observat un succes al Președinției României a UE în închiderea discuțiilor referitoare la dosarul Nord Stream.

A trecut însă neobservată discuția că Turk Stream a primit undă verde, pentru a duce gazul în Uniunea Europeană, ocolind România.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.