Skip to content
Recent

Liceenii maghiari din România, mesaj important pentru Iohannis

Uniunea Liceenilor Maghiari din România i-a transmis un mesaj important președintelui Iohannis, cu privire la educația copiilor unguri aflați pe teritoriul României.

Mai precis, reprezentanții asociației îi cer șefului statului român să nu întârzie promulgarea legii privind înfiinţarea liceului romano-catolic din Târgu Mureş, după ce Senatul a adoptat, cu 71 voturi „pentru”, 20 voturi „împotrivă” şi o abţinere, legea în cadrul şedinţei de plen din 7 februarie, relatează News.ro.

”Stimate domnule Preşedinte, ne adresăm dumneavoastră având convingerea că sunteţi la curent cu situaţia Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş, cunoaşteţi prin câte încercări şi momente de incertitudine au trecut elevii acestui liceu şi părinţii lor, timp de doi ani. Am constatat cu satisfacţie faptul că Senatul a adoptat, în şedinţa de plen din 7 februarie, legea privind înfiinţarea şcolii, iar actul normativ urmează să fie promulgat de dumneavoastră, pentru a putea intra în vigoare. În numele Uniunii Liceenilor Maghiari din România şi al elevilor Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş, vă adresez rugămintea de a nu întârzia promulgarea legii, pentru ca şcoala să fie cât mai curând înfiinţată”, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de Bukur Tamás, preşedintele Uniunii Liceenilor Maghiari din România.

De asemenea, liderul Uniunii amintește cum Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş s-a aflat în centrul unor anchete, dispute, conflicte între partidele politice timp de doi ani, iar elevii şi părinţii, cei care au avut cel mai mult de suferit, au fost lăsați în planul secund.

”Prea puţin a interesat cât de mult au fost afectaţi aceşti oameni. Cred că această şcoală, precum şi toate celelalte instituţii de învăţământ ar trebui să aibă în centrul atenţiei copiii, cei care au nevoie să se dezvolte, să înveţe şi să lege prietenii pentru o viaţă; iar profesorii au întreaga responsabilitate pentru instruirea şi educarea tinerei generaţii. Elevii, profesorii şi părinţii nu ar mai trebui niciodată să fie îngrijoraţi că în septembrie sau după vacanţa de Crăciun instituţia şcolară pe care să o frecventeze nu va mai exista. Istoria Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş este o poveste de viaţă, o poveste pe care au trăit-o intens elevii şi profesorii lor – aceşti oameni care doresc să contribuie, ca toţi cetăţenii României, la dezvoltarea pământului natal”, se arată în scrisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.