Skip to content
Recent

Liderul Iranului acuză SUA: „Americanii ameninţă fără ruşine Rusia cu o nouă armă atomică”

Hassan Rouhani, preşedintele Iranului, a acuzat, duminică, Statele Unite că ameninţă Rusia cu noi arme atomice, după ce Washingtonul a publicat un raport privind politica SUA în domeniul nuclear în care sunt anunţate planuri de modernizare a arsenalului atomic, informează reuters.com.

„Americanii ameninţă fără ruşine Rusia cu o nouă armă atomică”, a declarat preşedintele Hassan Rouhani, sub conducerea căruia Iranul a semnat un acord cu marile puteri, inclusiv SUA, prin care Teheranul s-a angajat să-şi limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

„Aceiaşi oameni care aparent erau de părere că folosirea armelor de distrugere în masă este o crimă împotriva umanităţii (…) vorbesc despre noi arme pentru a ameninţa sau folosi împotriva rivalilor”, a adăugat liderul de la Teheran.

La rândul său Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, a avertizat anterior că politica nucleară a SUA riscă să „aducă omenirea mai aproape de anihilare”.

În contextul ameninţărilor reprezentate de Rusia, Pentagonul va face investiţii de miliarde de dolari pentru modernizarea arsenalului atomic, argumentând că sunt necesare capabilităţi de disuasiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.