Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Liderul PSD: Este o creștere economică pe hârtie – nu în portofelele oamenilor

Președintele PSD Marcel Ciolacu critică în termeni duri anunțul făcut de premierul Florin Cîțu, legat de prognoza FMI cu privire la creșterea economică estimată, precizând că este o ”creștere economică pe hârtie”.
Creșterea economică prognozată de FMI este doar pe hârtie și pentru camarila de dreapta! Pentru români este doar sărăcie!!! Prețurile la alimente și utilități au explodat, euro a ajuns la 5 lei, iar puterea de cumpărare a scăzut dramatic. Este o creștere economică pe hârtie – nu în portofelele oamenilor! Iar mai mult de jumătate din PIB înseamnă datorie. De fapt, așa-zisa creștere economică contabilă se resimte negativ în buzunarul cetățenilor și în conturile companiilor. Când crești pe datorie și pe inflație, de fapt scazi. Scazi pentru că puterea ta de cumpărare scade. Oamenii nu pot fi mințiți cu statistici pentru că ei se confruntă zilnic cu creșterea prețurilor din magazine. În fapt, România va crește pe datorie, ceea ce înseamnă viitoare taxe mărite”, a declarat liderul social democraților.
De asemenea, Ciolacu susține că România crește pe datorie.
În plus, românii vor fi tot mai apăsați de povara datoriilor pe care Guvernul îi obligă să le suporte. Fiecare român era deja mai dator cu 8.000 de lei după anul 2020 pentru modul dezastruos în care guvernul a gestionat criză economică. În 2021, ni se pregateste o nouă supraîndatorare de încă 24 miliarde euro, adică alți 8.000 de lei/cetățean. România crește pe datorie, iar asta înseamnă că ea se umflă contabil, dar de fapt, nu se dezvoltă ecomomic și social”, a mai declarat Marcel Ciolacu.
Prim ministrul României anunța marți, 6 aprilie, că previziunile FMI arată o creștere economică substanțială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creștere din Uniunea Europeană.
”Vești fantastice pentru toți românii! FMI are încredere în Guvernul României și estimează o creștere economică semnificativă mai mare pentru România. Previziunile FMI arată o creștere economică substanțială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creștere din Uniunea Europeană. Luăm cele mai bune măsuri pentru economie și acest lucru se vede. Am reușit să stabilizăm economia și să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre. Economia României se află pe o direcție de creștere economică sustenabilă și nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”, a declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.