Skip to content
Recent

Liderul USR a iritat o parte a societății românești! Ar susține o lege pentru căsătoria între persoane de același sex

S-a dovedit că pentru societatea românească discuția despre legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex nu poate fi purtată obiectiv, cu argumente. Tabăra majoritară condamnă cu fermitate acest lucru.

Mai există o tabără care susține adoptarea unei asemenea legi, una care are puterea de decizie, dar evită subiectul și o alta tăcută care nu ar vrea să se exprime. Cea din urmă, care nu vrea să se exprime, și-a ”spus” părerea la referendumul pe căsătorie care a fost convocat recent.

Pentru politicieni chestiunea este una ”spinoasă”, pentru că la un moment dat vor fi nevoiți să fie cei care decid, prin votul lor, dar chestiunea fiind atât de delicată mulți dintre aceștia încearcă să evite subiectul.

Recent, liderul USR Dan Barna a declarat că ar susține o lege care să reglementeze căsătoria între persoane de același sex, dacă măsura ar fi o prioritate.

În Europa există state care au acest lucru reglementat, nu văd o problemă din acest punct de vedere. Am spus și la dezbaterea din Parlament privind modificarea Constituției pe această temă, mi se pare că societatea românească nu este la momentul acesta acolo, nu e pregătită ca societate, dar vom ajunge cu siguranță, nu știu dacă în 10, 5 sau 2 sau 20 de ani. În momentul în care vom ajunge și o astfel de inițiativă ar ajunge în dezbaterea publică și ar rezulta lucrul acesta ca fiind o prioritate, nu aș vedea nicio problemă”, a declarat Dan Barna.

Declarația a stârnit rumoare în mediul online. Da, discuția este una delicată cu privire la această problemă. Dar, poate cei de la USR sunt dispuși să piardă simpatia unui electorat conservator pentru a-i câștiga pe cei cu alte opțiuni atunci când e vorba de orientarea sexuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.