Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Live text: Alegeri la PSD Mehedinți! Viorica Dăncilă este prezentă!

PSD Mehedinți își alege astăzi, joi 18 iulie, noua conducere. La conferință este prezentă Viorica Dăncilă, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Marius Budăi – ministrul Muncii, Petre Daea ministrul Agriculturii și Sorina Pintea – ministrul Sănătății. La eveniment au fost invitați și liderii altor partide din județul Mehedinți care au ținut discursuri.

Primul care a luat cuvântul a fost președintele ALDE Mehedinți Viorel Palașcă.

Viorel Palașcă: ”Am făcut treabă bună împreună și la nivel național și local. La bilanțul final, alegerile de la anul, îmi doresc ca cetățenii din Mehedinți să consfințească rezultatele noastre prin vot. După acel vot să facem împreună lucruri bune pentru cetățeni. Le doresc succes celor care vor fi aleși azi în funcție, îi doresc mult succes președintelui Aladin Georgescu. Să fie bine pentru județul Mehedinți și pentru România”!

Victor Gurbină președintele PNȚCD Mehedinți: ”Le doresc mult succes celor care au intrat azi în competiție și îmi exprim disponibilitatea pentru o colaborare strânsă pe plan politic, pe viitor, între organizațiile noastre. PNȚCD nu este înghețat, ci deschis spre colaborare. În județul Mehedinți începând cu anul 2000 a existat o colaborare bună între organizațiile noastre și sper să fie și spre viitor!

A adresat un scurt salut și urări de succes și președintele UDMR Mehedinți.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea: ”În a doua parte a anului 2019 aparatul de rezonanță nucleară va fi montat la spitalul din Severin. Îi mulțumim domnului Aladin Georgescu care a sunat săptămânal să mă întrebe unde este RMN-ul. RMN-ul vine! Ministerul Sănătății a finanțat cu peste 15 milioane lei spitalele din Severin și Orșova. Vă doresc mult succes!

Ministrul Muncii Marius Budăi: ”Venim cu vești bune, dar și să fim alături de colegii noștri cărora le doresc mult succes. Două puncte din programul de guvernare legea salarizării și legea pensiilor au fost duse la îndeplinire. Legea Pensiilor a fost promulgată și  1327 de persoane din Mehedinți vor beneficia de recalcularea pensiilor. Peste 800 de persoane au primit deja decizia acasă și peste 700 au fost puse deja în plată. Suntem în grafic, nu e ușor, dar facem cu toții eforturi, dar trebuie să ai 2 lucruri: să îi iubești pe români  și să ai determinarea să faci acest lucru și vă asigur că avem”!

Ministrul Agriculturii Petre Daea: ”Doamna prim ministru bine ați venit la un om care s-a născut, a crescut, a muncit, a reprezentat județul de 3 ori în Parlament, iar azi alături de dumneavoastră dau socoteală conștinței mele profesionale și oamenilor din organizație care m-au mandatat să îi reprezint. Am adus în județ mai multe proiecte, se vor moderniza sistemele de irigații și altele. Le mulțumesc făuritorilor de hrană și tuturor”!

Vlad Bontea – deputat: ”La toate alegerile PSD Mehedinți a obținut un procent care ne-a situat pe locul 2, 3, 4 maxim 5. Suntem o echipă bună, tenace. Suntem o echipă cu bune și cu rele, nu o să fiu ipocrit să nu recunosc că în PSD Mehedinți nu au fost discuții aprinse, sau cereri de demisii. Dar am avut maturitatea politică să ne așezăm la masă să discutăm, la alegerile europarlamentare am obținut locul 3 la nivel național. Nu s-a văzut asta la toate organizațiile județene, iar noi avem de suferit…Avem oameni pregătiți să meargă la politică la nivel național, dar avem nevoie și de ajutorul dumnevoastră. Am vrea să se aplice principiul: după muncă și răsplată. Să fim atenți la nevoile oamenilor. PSD Mehedinți avea nevoie de astfel de vizită și vă mulțumesc. Vă asigur că așa cum v-am obișnuit vom câștiga alegerile prezidențiale”.

Constantin Trușcă primar Șimian: ”În ultimele zile am încercat să îmi răspund personal dacă să îmi depun sau nu candidatura, să deranjez sau nu un anumit stil de conducere, dacă suntem suficient de mulți să facem o schimbare, după o consultare cu mai mulți am decis să candidez. Candidez în condiții destul de ingrate: peste 100 de delegați sunt ai adversarului și prietenului meu Marius Screciu. Este adevărat că Severinul e mare, dar nu a făcut niciodată diferența pentru PSD față de comuna Șimian la alegeri. Candidez pentru o viață de partid transparentă – să nu aflăm din presă ce hotărâri au luat liderii. Nu îmi doresc să fie menținuți în funcție, uneori ilegali, oameni care nu au avut nicio contribuție în partid, iar voi cei care ați muncit în campanie asistați neputincioși. Candidez nu pentru că am vrut să conduc organizația PSD Mehedinți, nu candidez niciodată pentru funcția de președinte, ci pentru a consolida o organizație puternică. Candidez ca președintele Aladin Georgescu să nu fie în permanent conflict cu câțitva primari care au obținut rezultate – aș menționa aici Vânjulet, Gogoșu și altele. Candidez ca să se promoveze oameni cu potențial de la organizațiile de tineret sau femei, nu vânători de funcții. Avem cel mai performant program de guvernare, dar acum la alegeri am avut cel mai slab rezultat. Care au fost cauzele? Una dintre cauze: deciziile luate doar de unii lideri. PSD nu aparține unor lider, ci dumnevoastră membrilor – primarilor. Candidez pentru a face o echipă puternică cu Aladin Georgescu, sunt din rândul dumnevoastră și știu problemele cu care vă confruntați – vreau doar să ajut, nu am niciun interes personal, simt că putem mai mult. Orice competiție ne unește, nu ne dezbină! Și doamna premier fac un apel să îi ajutați pe cei din Severin să îi ajute cu bani de căldură”.

Marius Screciu – primar Drobeta Turnu Severin: ” În ultimii 5 ani de zile nu am primit vizita unei premier, deși am fost una dintre cele mai bune organizații PSD din țară, suntem pe locul 3 și e important și ne-am dori să fim mult mai mult băgați în seamă. Prima problemă o reprezintă încălzirea orașului. Și aș vrea să o felicit pe doamna premier și  pe domnul Teodorovici au dat OUG care ne permite să găsim soluții pentru încălzirea orașului. OUG prevede alocarea de 85% din fonduri de le Guvern 15% de la municipalitate pentru un sistem de încălzire performant. Suntem foarte aproape, într-o lună de zile putem depune documentele – pentru a găsi o alternativă viabilă – o giga calorie ieftină. Mai avem însă un hop – iarna asta avem dorința să ne sprijiniți – comunitatea are nevoie și cred că merităm. O altă problemă: portul – port care a fost construit de înaintașii noștri, de severinenii de la 1860. Nu e posibil ca un oraș Severin să nu aibă faleză – nu e posibil ca comunitatea să nu poată investi să rezolve această problemă. Suntem o organizație extraordinară – de ani de zile suntem fruntași, dar cred că nu suntem totuși respectați la valoarea pe care o avem. Le doresc succes tuturor colegilor”.

Alexandru Bălănescu – deputat PSD: ”Viitorul să confirme anul 2016, să conducem în continuare, să avem succes, să refacem ce am pierdut. Să facem în așa fel încâtca cel care ne-a obstaculat, președintele Iohannis, să piardă intrarea la Cotroceni – pentru că a menținut această stare conflictuală și poporul pierde! Vă mulțumesc!”

Aladin Georgescu președintele PSD Mehedinți: ”Ultima perioadă a fost mai grea pentru partid, ne-a a testat loialitatea față de partid. Dar aici, față de ultima conferință din 2015, marea majoritate din membri PSD cu care am pornit la drum, sunt acum aici. În organizație domnește echilibrul și respectul reciproc. Au mai fost divergențe de opinii, dar le-am rezolvat și au fost adevărate lecții pentru noi, am învățat din propriile greșeli. Activitatea politică a fost una prolifică – ne-am îndeplinit majoritatea obiectivelor pe care ni le-am propus la ultima conferință județeană din 2015. PSD Mehedinți are 55 de primari din total de 66, 397 consilieri locali, 18 mandate din 31 de mandate de la Consiliul Județean și avem președintele CJ Mehedinți și primar în municipiul reședință de județ.  Avem 3 deputați din 4 și de un senator din 2 – toți persoane competente. Anul 2019 a fost unul activ pentru organizația noastră, în care fiecare s-a implicat, organizațiile locale au membri activi. În 2019 – 2020 îmi doresc ca rezultatele să fie pe măsura potențialului pe care îl avem. Mă bazez pe voi toți”.

Mihai Fifor secretar general PSD: ”Mă bucur să fiu aici, acasă, Severin e acasă! Orașul în care m-am născut, am crescut, de la 18 ani am plecat în lume, dar revin de fiecare dată cu drag aici, unde este familia mea. PSD Mehedinți este una dintre cele mai importante organizații, mă înclin în fața voastră, că sunteți unul din motorul PSD. Voi meritați aplauze”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.