Skip to content
Ediția de astăzi

Ludovic Orban, anunț de ULTIMĂ ORĂ: Comitetul pentru Situații de Urgență va declara astăzi starea de alertă

Premierul Ludovic Orban a anunțat că starea de alertă va fi declarată joi, 14 mai, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, organism a cărui conducere o va prelua personal.

Măsura este luată ca urmare a faptului că pe 15 mai expiră starea de urgență și nu se mai puteau lua decizii privitoare la restricțiile de circulație.

Astăzi se încheie starea de urgență. În toată această perioadă de 60 de zile am putut face față acestei provocări neașteptate. Azi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara starea de alertă. Tot azi, Comitetul va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Vor fi măsuri obligatorii și vor fi stabilite în baza Ordonanței 21 care reglementează starea de alertă. Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a face față provocării generate de epidemie. Vă solicit tuturor miniștrilor să emiteți, împreună cu INSP și cu colaborarea Consiliului de suport tehnico-științific, toate ordinele privind normele ce trebuie respectate în toate activitățile. E vorba de regulile privitoare la circulația cu transportul public, funcționarea spațiilor comerciale, a hotelurilor, frizeriilor, coaforurilor și tuturor categoriilor de activități unde se ridică restricțiile. Împreună cu Ministerul de Interne am luat decizia, pentru a întări autoritatea Comitetului pentru Situații de Urgență, să îmi asum conducerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, secondat de vicepreședinți, prin modificarea Ordonanței 21. Vă solicit o mobilizare pentru a face față trecerii de la starea de urgență la starea de alertă. Va trebui să girați, ca miniștri, implicarea în punerea în practică a tuturor românilor. Cetățenilor le transmit să fie responsabili, să respecte toate măsurile instituite de autorități, pentru că au menirea de a vă feri de pericol. Azi va trebui să adoptăm ordonanța de urgență prin care să reglementăm toate măsurile necesare pentru trecerea la starea de alertă, în special facilități ce vor fi prelungite, drepturi ale cetățenilor, în domeniul sănătății, educației – ca să putem face față provocărilor importante în ce privește organizarea examenelor”, a declarat Ludovic Orban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.