Skip to content
Ediția de astăzi

Ludovic Orban anunță când va fi vârful pandemiei în România: Vom redeschide inițial activitățile unde riscul va fi mic

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară, că vârful epidemiei este estimat, în acest moment, în perioada 1-5 mai, dar prognozele nu sunt 100% sigure. Ludovic Orban a mai spus că și după ce va trece vârful pandemiei restricțiile vor fi păstrate, revenirea la normalitate urmând să se facă treptat, cu acele activităţi unde există un grad mic de risc.

Cam astea sunt evaluările, probabil între 1 mai și 5 mai va exista vârful epidemiei. Asta nu înseamnă că imediat vom scăpa de epidemie, ci după vârful epidemiei se va reduce numărul de îmbolnăviri, se va reduce epidemia, urmând să menținem încă, după vârful epidemiei, o perioadă de timp, comportamentul corect, utilizarea mijloacelor de protecție, respectarea tuturor regulilor, astfel încât să putem să scăpăm cât mai repede de virus”, a declarat Ludovic Orban, potrivit PSNews.ro

Toate deciziile le vom lua în funcţie de evoluţia epidemiei şi ca să fim oneşti, nu există prognoze cu grad de certitudine de 100%. Sunt prognoze bazate pe o serie de ipoteze și care au la bază o cantitate foarte mare de informaţii, dar nu sunt sigure 100% și suntem pregătiți să luăm decizii în funcție de evoluția epidemiei”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a explicat şi că revenirea la normalitate se va face gradual, iar guvernul va pregăti un nou set de măsuri care să vină în ajutorul companiilor, dar și al cetățenilor, reorientându-i, de pildă, către domenii unde e nevoie de forță de muncă.

Pregătim revenirea la normalitate, dar nu cred că se va putea produce dintr-odată. Relaxarea măsurilor impuse se va face gradual, în funcţie de datele pe care le avem și de riscul care va exista în privința răspândirii virusului. De asemenea, pregătim un set de măsuri de protecţie a cetăţenilor, chiar și după revenirea la normalitate. Vom redeschide acele activităţi în care riscurile de răspândire a epidemiei vor fi foarte mici. Această redeschidere a activităților economice de asemenea va fi graduală, nu cred că vom putea da drumul la toate activităţile economice care astăzi sunt oprite. De asemenea, pregătim și un set de măsuri economice care să ajute economia să repornească, să ajute companiile, să ajute cetățenii să poată să îşi reia activitatea sau să ajute oamenii să îşi găsească locuri de muncă în alte companii care vor avea nevoie de forță de muncă”, a mai declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.