Skip to content
Ediția de Astăzi

Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier! Ce urmează

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat că Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier și convoacă partidele politice la consultări, care se vor organiza miercuri, 26 februarie.

Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Motivația este pe cât de simplă, pe atât de clară. Regulamentul activităților comune din Parlament, pentru Cameră și Senat, prevede un termen de 15 zile, termen în care trebuie să se pronunțe Camerele reunite asupra propunerii de Guvern. Aceste 15 zile s-au epuizat fără să se fi votat. În esență, știm, am spus și ieri – se datorează, această situație, PSD-ului. Din cauza PSD-ului, care a boicotat ședința de ieri, nu s-a putut da un vot. În acest mod, riscăm să intrăm într-un blocaj, or un blocaj este ultimul lucru pe care ni-l dorim în această situație. De aceea, am acceptat această depunere de mandat din partea domnului Ludovic Orban. În consecință, voi convoca consultări cu partidele parlamentare, consultări care vor începe mâine, la ora 16:00, și se vor termina tot mâine, în jurul orei 20:00, după care voi veni în fața națiunii și voi face o declarație prin care informez ce s-a discutat și care sunt concluziile mele”, a anunțat șeful statului.

Întrebat dacă merge în continuare cu alegerile anticipate, Klaus Iohannis a spus că pentru moment nu vrea ca țara să intre în criză.

Însă noi nu dorim să intrăm într-un blocaj. Noi vom merge mai departe, fiindcă lucrurile trebuie să se miște și România trebuie guvernată. După ce terminăm întreaga procedură, la un moment dat, dacă cineva va face un calcul de câte solicitări de învestitură au fost sau nu au fost, este altă problemă”.

Iohannis a subliniat că prima lui opțiune de premier rămâne Ludovic Orban.

Domnul Ludovic Orban rămâne prima mea opțiune pentru premier”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.