Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Manifestări prilejuite de Ziua Eroilor Revoluţiei Române

Garnizoana Drobeta Turnu Severin a organizat, duminică, manifestări dedicate Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii. Evenimentul s-a desfășurat, cu începere de la ora 10:00, la Monumentul Eroilor Revoluției din fața Casei Tineretului, printr-un ceremonial militar religios.

Duminică, 22 decembrie, când marcăm 30 de ani de la Victoria Revoluției Române și a Libertății, la Drobeta Turnu Severin a fost organizată o ceremonie militară la Monumentul Eroilor Revoluției din zona Casei Tineretului.

Începând cu ora 10.00, în prezența oficialităților, a revoluționarilor, a rudelor celor decedați în timpul Revoluției și a severinenilor s-a intonat Imnul Național al României, după care a avut loc o slujbă religioasă şi s-au depus coroane și jerbe de flori.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a dat citire mesajului premierului României cu prilejul Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății, 22 decembrie, după care prefectul Cristinel Pavel a susținut un discurs.

”Se împlinesc astăzi 30 de ani de la Victoria Revoluției Române și a Libertății, 30 de ani de când românii au ieșit în stradă pentru eliberarea de sub dictatura comunistă și pentru a reinstaura democrația. Ziua de 22 decembrie 2019 este una de reamintire şi de recunoştinţă pentru cei care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea poporului român”, a spus prefectul Cristinel Pavel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.