Skip to content
Ediția de astăzi

Marcel Ciolacu: Iohannis reevaluează marile investiţii ale PSD pe modelul Băsescu

Liderul PSD Marcel Ciolacu afirmă că Guvernul PNL preia în Planul Naţional de Relansare Economică, pe care urmează să îl prezinte miercuri, măsuri incluse în programul de guvernare al PSD, întrebându-se dacă ”va putea oare Klaus Iohannis să înghită toate astea, demn ca un pelican, şi să le prezinte drept măreţe invenţii liberale”.

Iohannis reevaluează marile investiţii ale PSD pe modelul Băsescu. Sunt bune de numit liberale şi puse în Planul Naţional de Relansare Economică! Ministrul Finanţelor a dezvaluit deja câteva mari idei de investiţii din Planul de Relansare Economică, prezentat azi ţării de Iohannis. La capitolul “preluări din programul de guvernare al PSD”, liberalii au punctaj maxim, 5 din 5!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

El a enumerat proiectele PSD despre care susţine că se regăsesc şi în Planul de relansare anunţat de Guvern, precum şi stadiul în care au fost preluate: Autostrada Sibiu-Piteşti – 3 din 5 loturi scoase la licitaţie în guvernarea PSD, pe un lot se lucrează efectiv de anul trecut; Autostrada Comarnic-Braşov – se lucrează din 2019 pe lotul Predeal-Cristian, azi liberalii vin cu modificări majore şi spun că avizele necesare durează 3 ani; Modernizarea Aeroportului Otopeni – proiectarea şi execuţia gata de licitaţie în octombrie 2019; Spitalele regionale – la final de guvernare, PSD finalizase lansarea procedurilor pentru spitalele din Iaşi şi Cluj, semnate imediat de Cabinetul Orban; Sistemul Naţional de Irigaţii – PSD a început şantiere de un miliard de euro din bugetul ţării şi 435 milioane euro de la UE.

Ce nu spune Florin Cîţu dar a făcut-o deja şeful lui, Orban: PNL a reevaluat până şi proiectul PSD al Fondului Naţional de Dezvoltare şi Investiţii, pe model polonez! Ce credeţi, va putea oare Klaus Iohannis să înghită toate astea, demn ca un pelican, şi să le prezinte drept măreţe invenţii liberale?”, afirmă liderul interimar al PSD.

Premierul Ludovic Orban prezintă miercuri, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, ”Reclădim România. Planul naţional de investiţii şi de relansare economică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.