Skip to content
Ediția de astăzi

Marcel Ciolacu susţine că primarii şi preşedinţii de organizaţii de partid din teritoriu „nu au solicitări ca PSD să intre orişicum la guvernare”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că nici primarii partidului şi nici preşedinţii de filiale judeţene cu care discută în mod constant nu i-au cerut ca partidul „să intre orişicum la guvernare”. Ciolacu arată că PSD are în vedere modificarea, în cadrul unui congres, a statutului partidului, în ceea ce priveşte desemnarea unui candidat pentru funcţia de preşedinte al României.

Partidele, câteodată, mai sunt şi în opoziţie. Eu am avut discuţii cu zeci de primari. Eu nu am văzut niciun primar cu care eu am vorbit şi niciun preşedinte de organizaţie cu care vorbesc – şi vorbesc cu toţi – care au întâlniri în judeţele lor cu primari, nu au solicitări ca Partidul Social Democrat să intre orişicum la guvernare” , a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, potrivit PSNews.ro

Ciolacu a reafirmat că PSD a câştigat alegerile, dar că se află în opoziţie „pentru că aşa a dorit să interpreteze spiritul Constituţiei preşedintele României”.

El a susţinut că la nivelul partidului se va face, în cadrul unui congres, o modificare la statutul formaţiunii politice pentru ca viitorul candidat al PSD pentru funcţia de preşedinte al României să fie desemnat prin alegeri interne, dar şi pentru ca partidul să poată susţine un „om de stânga, un intelectual de stânga” din afara partidului pentru a candida la preşedinţia ţării, urmând ca acesta să devină membru înainte de candidatură.

Să ştiţi că sunt foarte mândru de cum a decurs toată această perioadă în interiorul Partidului Social Democrat şi de acest nou PSD. Îi anunţ pe cei care latră pe Facebook-uri: partidul nu se mai întoarce în trecut. Cu Ciolacu sau fără Ciolacu, acest partid nu se va mai întoarce în trecut şi nu s-a întors niciodată”, a adăugat Marcel Ciolacu.

El a precizat că se referă la „greşelile majore” pe care le-a făcut partidul, subliniind că PSD a avut şi „guvernări de excepţie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.