Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Marcel Vela, şefilor MAI din ţară: Consideraţi că sunteţi dezlegaţi de orice obligaţie, faţă de politicieni, partide, care v-au susţinut sau v-au promovat

 

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat joi, într-o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor teritoriale ale MAI, că acest minister va fi depolizat şi a transmis tuturor angajaţilor din aceste structuri să se considere dezlegaţi de orice promisiune sau orice obligaţie faţă de politicieni sau partide care i-au susţinut sau promovat în unele funcţii de răspundere.

Marcel Vela a transmis joi, structurilor MAI din teritoriu, să aibă şedinţe operative săptămânal şi să găsească împreună soluţii la problemele judeţene şi locale şi să nu aştepte soluţii miraculoase de la Bucureşti.
“Vă rog încă de la început ca să aveţi la nivel local şedinţe operative săptămânale, să comunicaţi împreună, să găsiţi soluţii la problemele judeţene şi locale. Nu aşteptaţi soluţii miraculoase de la Bucureşti. Sunteţi manageri în inspectoratele judeţene care trebuie să îşi asume răspunderi, să decidă, nu să le transfere spre alte structuri sau alte funcţii de execuţie astfel încât atunci când se întâmplă o dramă, o tragedie inspectorul şef sau prefectul să nu fie implicaţi asupra unei greşeli, să evite o decizie pentru a rezolva operativ şi în condiţiile legale o problemă”, a spus ministrul de Interne.
El a mai cerut evaluarea tuturor dispozitivelor de jandarmi pentru protejarea copiilor în zona grădiniţelor şi şcolilor.
“Vă rog să vă gândiţi la nivel judeţean ca să optimizaţi patrulele mixte între poliţişti şi jandarmi, susţinerea posturilor de poliţie locale, suport în zona rurală, să evaluaţi toate dispozitivele de jandarmi, să le recalibraţi pentru a proteja copiii României în zona grădiniţelor, în zona şcolilor, în zona facultăţilor şi centrelor universitare. Rog structurile de poliţie, care au relaţii directe cu cetăţenii, de azi începând, să-i trateze cu respect, atunci când intră în dialog cu ei să fie civilizaţi, să le zâmbească, să le spună oamenilor că sunt în slujba lor, să nu îi trateze cu aroganţă şi superioritate”, a precizat Marcel Vela.
El a transmis Poliţiei Rutiere să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi şi pietoni ci să acţioneze la vedere pentru prevenirea contravenţiilor.
“Rog Poliţia Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi, pietoni, să fie la vedere, oamenii să ne vadă acolo în teren prezenţi, să prevenim contravenţiile, nu să acţionăm după ce ele au avut loc şi cel mai grav dacă au avut loc, au avut şi consecinţe dramatice. Trebuie să rebranduim Poliţia, Jandarmeria, Ministerul Afacerilor Interne, pentru că aşa cum am spus îmi doresc din tot sufletul în acest mandat, într-un guvern de tranziţie până la următoarele alegeri ca să punem pe roate o nouă abordare astfel încât românii să aprecieze o structură de elită, veche, cu tradiţie care a făcut jertfe pentru ţară, care s-a implicat întotdeauna să salveze oamenii, să le asigura siguranţa lor, a bunurilor lor”, a explicat ministrul de Interne.
Marcel Vela a cerut structurilor MAI să declare război infractorilor.
“Vă rog, dragi colegi vă spun din prefecturi, din structurile judeţene, să facem o echipă, să declarăm război infractorilor, un război care îl vom câştiga împreună. Eu sunt trecător pe această funcţie de ministru al Afacerilor Interne, dumneavoastră aveţi o profesie, o carieră şi în acelaşi timp o dorinţă pentru a face o lume mai bună. Sunt partenerul vostru, luaţi-mă ca un aliat şi un camarad pentru a asigura românilor un climat în care să nu mai fie teamă, să nu mai fie frică, să nu mai existe acea temere de a-ţi trimite copilul la şcoală, de a-ţi intra hoţii în case sau cel mai neplăcut, în cea mai neplăcută situaţie, să fie acuzată o întreagă structură, o întreagă instituţie din cauza greşelii făcute de un coleg de al nostru. Cei care aveţi experienţă, învăţaţi, ajutaţi pe cei mai tineri, să nu greşească pentru că greşeala lor se întinde ca o pată neagră şi pe dumneavoastră, pe toţi cei care lucraţi în acest minister”, a precizat Marcel Vela.
El a mai spus că ministerul Afacerilor Interne va fi depolitizat şi a cerut tuturor angajaţilor din MAI să se considere dezlegaţi de orice promisiune sau îndatorire faţă de politicieni sau partide politice.
“Vă garantez că acest minister va fi de depolitizat. Cei care sunteţi acum în direct cu mine din judeţe, din aparatul central, consideraţi că acum înainte de alegerile care au loc peste câteva zile, că sunteţi dezlegaţi de orice promisiune, orice obligaţie, orice îndatorire faţă de politicieni, faţă de partide, faţă de cunoştinţe, care v-au susţinut sau v-au promovat în unele funcţii de răspundere de la nivel judeţean”, a precizat Marcel Vela.
El a mai solicitat ca orice ameninţare sau aluzie care ar pune în pericol intervenţia structurilor din MAI să îi fie comunicată.
“Sunteţi Poliţia Naţională, vă dezleg de orice obligaţie, respectăm împreună legea şi aşa va fi. Orice ameninţare, influenţă orice apropo, aluzie care vă pune în pericol intervenţia, integritatea, devotamentul, patriotismul, o să vă rog să le anunţaţi direct şefului de armă, care are de la mine rugămintea de a mă anunţa în următorul minut, indiferent de oră, pentru că nu voi tolera ca undeva într-o localitate, într-un judeţ, dumneavoastră care sunteţi acum la această video conferinţă în birourile prefecţilor, oameni de carieră, responsabil, poliţişti, oameni care  lucraţi în celelalte structuri prezente la această videoconferinţă, trebuie ca să fiţi respectaţi şi nicio greşeală a unui coleg implicat în procesul electoral care va apărea evident ca eveniment, să arunce o pată inclusiv pe dumneavoastră, începând cu domnii sau doamnele prefect până la oricare inspector şef, fie că vorbim de poliţie de frontieră, de IGSU, de Poliţia Judeţeană sau de Jandarmerie”, a mai transmis Marcel Vela la videoconferinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.