Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Marii lideri europeni se află astăzi la Sibiu la summit-ul PPE

Joi, 9 mai, cu ocazia Zilei Europei, la Sibiu se desfășoară summit-ul Partidului Popular European, la care participă inclusiv cancelarul Germaniei Angela Merkel.

Președintele Klaus Iohannis organizează o conferinţă de presă comună cu preşedinţii Consiliului European, Donald Tusk, şi al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Tot astăzi se organizează întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis şi a cancelarului Republicii Federale Germania, Angela Merkel, cu reprezentanţii Forumului Democrat al Germanilor din România.

Este această zi, 9 mai 2019, o zi importantă. O zi importantă pentru Europa, o zi importantă pentru România. Europa a venit în România! Vom discuta, astăzi, în primul rând, despre ce înseamnă Uniunea Europeană pentru fiecare dintre noi, despre valorile noastre comune și despre ce trebuie să facem ca să ducem acest proiect de succes înainte, pentru bunăstarea și siguranța cetățenilor noștri. Nu este deloc întâmplătoare alegerea zilei de 9 Mai, Ziua Europei. Am ales Ziua Europei pentru aceste două reuniuni, Summitul PPE și Summitul de la Sibiu. Și cum toți suntem europeni, vă felicit de Ziua Europei! Ca să putem decide pentru viitor, trebuie să privim în urmă, la temelia construcției europene și la numeroasele beneficii pe care le-a adus Uniunea cetățenilor săi. Șefii de stat, șefii de guvern, care se întrunesc în această dimineață în cadrul Summitului Partidului Popular European vor avea o contribuție majoră la discuțiile de la reuniunea informală, care va avea loc în a doua parte a zilei. Liderii PPE au jucat un rol determinant în istoria construcției europene, au pus piatra de temelie la acest edificiu și au înțeles că locul țărilor din Centrul și Estul Europei eliberate de comunism este în Uniunea Europeană. România este o țară profund europeană și așa va rămâne și în viitor, iar pentru asta contează și votul pe care îl veți da la referendum. Este un vot, votul de la referendum, pentru viitorul european al României. Vă promit astăzi aici, alături de familia mea politică, de puternicul Partid Popular European, că Europa va fi mereu acasă în România și că România va fi tot mai puternică și tot mai respectată în Uniunea Europeană!”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.