Skip to content
Ediția de astăzi

Măsuri pregătite de Guvern: S-ar putea limita circulația pe timpul nopții, masca ar putea deveni obligatorie în toată țara

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se va reuni, joi, în contextul în care România a trecut pragul de 8500 de infectări pe zi cu noul coronavirus.

În ședința CNSU se va propune limitarea cirulației pe timpul nopții. Practic, vom reveni la situația din timpul stării de urgență, atunci când pe timpul nopții aveai nevoie de motiv întemeiat pentru deplasare, informează surse guvernamentale.

De asemenea, în cadrul CNSU se va propune impunerea obligativității purtării măștii în toată țara. Astfel, se va trece la o măsură generalizată și nu doar punctual, cum era până acum.

Deciziile care se vor adopta în cadrul CNSU vor fi ulterior validate în cadrul unei ședințe de Guvern, care va avea loc în această seară.

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat miercuri seară, la Antena 3, că ședința convocată de prim-ministru la revenirea în țară, și la care au participat miniștrii Marcel Vela (Interne) și Nicoale Ciucă (Apărare), dar și Raed Arafat, nu este o ședință extraordinară și nu vor fi declarații de presă la finalul acesteia.

Întrebat dacă se va limita transportul pe timp de noapte, șeful cancelariei premierului a răspuns: `Daca va fi o concluzie va fi comunicata public’.

Un număr de 8.651 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în urma efectuării a 35.964 de teste la nivel naţional, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.