Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Medicul Claudia Jianu, decapitat de la conducerea UPU a Spitalului Județean Mehedinți

În plină pandemie de coronavirus este schimbat din funcție medicul șef de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin, medicul primar UPU Claudia Jianu.

Deși a condus exemplar UPU în ultimii ani, dar mai cu seamă a gestionat foarte bine situația de la începutul pandemiei, dr. Claudia Jianu a fost executată la ordinul președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, potrivit unor surse medicale din spitalul județean. Medicul Claudia Jianu sare din tiparele altor șefi de secție din spitalul județean care nu ridică nicio problemă pentru a-și menține funcțiile.

Bun profesionist, Claudia Jianu nu a putut să treacă cu vederea peste multe nereguli care se petrec în spitalul județean și pentru că le-a adus la cunoștința lui Aladin Georgescu, acestea a găsit cea mai bună ”rezolvare”: schimbarea acesteia din funcție.

De astăzi, 22 aprilie, prin decizia managerului Radu Iman, medicul Claudia Jianu nu mai îndeplinește atribuțiile de medic șef UPU, iar în locul acesteia este numită dr. Bobîlcă-Mohora Eleonora, medic specialist UPU.

Managerul Radu Iman își motivează decizia invocând motivul că a încetat contractul de administrare cu dr. Claudia Jianu. În realitate, contractul a expirat încă din toamna anului trecut, când se putea lua o decizie la acea dată în privința medicului Claudia Jianu și nu, acum, în plină criză sanitară.

Următoarea pe listă: Delia Mazilu

Decizia nu a fost semnată de directorul medical, dr. Delia Mazilu, care potrivit acelorași surse medicale, urmează să fie schimbată și ea din funcție. Doctorița Mazilu este însă pe lista neagră a managerului Radu Iman, care din câte se pare a început să taie și să spânzure în spitalul județean.

Rămâne de văzut ce explicații va da Aladin Georgescu senatorului PSD Liviu Mazilu în cazul în care medicul Radu Iman o va schimba din funcție pe Delia Mazilu (n.r. soția parlamentarului PSD). Cert este însă faptul că lucrurile se complică destul de mult la spitalul județean tocmai acum când cadrele medicale au nevoie de un climat de liniște și siguranță pentru a-și desfășura activitatea, și nicidecum de tensiune și răfuieli personale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.