Skip to content
Focus Lifestyle

Mehedinți turistic: S-a inaugurat traseul via Transilvanica

Traseul Via Transilvanica, cu punctul de pornire în Severin și destinația Bucovina, a fost inaugurat cu mare fast în cursul zilei de sâmbătă, 21 septembrie, în județul Mehedinți. La eveniment au participat ministrul Dezvoltării Daniel Suciu, nepotul regelui Mihai – Nicolae și alte oficialități locale.

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a anunțat că există aproape o sută de kilometri de traseu deja marcat cu bornele Via Transilvanica ce traversează municipiul Drobeta Turnu Severin și teritorii ale comunelor Izvoru Bârzii, Godeanu, Cireșu, Podeni, Balta, Isverna și Obîrșia Cloșani.

În urmă cu aproximativ un an, reprezentanții Asociației Tășuleasa Social ne-au expus un proiect ce părea ca o poveste nescrisă, dar care a meritat atenția noastră încă de la început. De la provocarea primită, aceea de a creiona un drum care să fie reprezentativ, atractiv și care să îi provoace pe turiști, a urmat implicare, dezbateri și multă muncă. Ce a ieșit, zic eu, concentrează ceea ce trebuie să cunoască oricine ajunge în județul Mehedinți pentru prima dată: oameni frumoși, păduri, munți, ape, mituri și obiceiuri străvechi și nu în ultimul rând, obiective turistice unice. Avem acum aproape o sută de kilometri de traseu deja marcat cu bornele Via Transilvanica ce traversează municipiul Drobeta Turnu Severin și teritorii ale comunelor Izvoru Bârzii, Godeanu, Cireșu, Podeni, Balta, Isverna și Obîrșia Cloșani. Ultimul kilometru l-am parcurs astăzi, cu ocazia inaugurării traseului Via Transilvanica în Mehedinți, un eveniment deosebit, care ne-a unit din aceeași dorință, aceea de a promova județul Mehedinți! Mulțumesc tuturor membrilor și voluntarilor Asociației Tășuleasa Social, ambasadorilor proiectului, Nicolae al României, Andreea Esca, Tibi Ușeriu și Toma Coconea, sponsorilor, partenerilor din proiect, Prefectura Mehedinți, Primăria Drobeta Turnu Severin și primăriilor comunelor care sunt traversate de Via Transilvanica, reprezentanților și voluntarilor Geoparc Platoul Mehedinți și nu în ultimul rând, Muzeului Regiunii Porților de Fier! Două dintre borne au fost amplasate în Portul Drobeta Turnu Severin și la Muzeul Regiunii Porților de Fier”, a anunțat Aladin Georgescu.

Traseul via Transilvanica va avea 950 de km.

De la Drobeta-Turnu Severin până la Putna, iar din experiența noastră de drumeți, acesta se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice. Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs. Vom căuta să prezentăm cele mai corecte informații despre gradul de dificultate al traseului. Fiind vorba de amenajarea unui drum extins, aceasta se va face în mai multe etape, o primă porțiune fiind prevăzută pentru 2018 – primii 100 km: pe raza județului Bistrița-Năsăud”, anunță autorii proiectului Via Transilvanica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.