Skip to content
Lifestyle Recent

Merită să dăm dovadă de bunătate? Cu ce ne ajută?

Bunătatea nu este considerată, uneori, o virtute. Ce e drept, ca popor avem o vorbă ”Dacă ești bun ești prost”. Așa că se pune problema, în societatea de astăzi, mai merită să dăm dovadă de bunătate sau asta ar fi considerată o slăbiciune?

O echipă de cercetători a studiat în ce măsură bunătatea influențează viața oamenilor, din punct de vedere al longevivității.

Au studiat modul în care bunătatea, compasiunea pot deveni ”contagioase” în grupuri lărgite de persoane. În acest moment în întreaga lume nu putem spune că asistăm la multe episoade de bunătate, dacă privim la modul general, având în vedere că a crescut numărul conflictelor, iar lumea a devenit intolerabilă.

Primele concluzii ale acestui studiu elaborat arată că bunătatea ne prelungește durata de viață.

Dacă suntem înconjurați de persoane care ne tratează cu ostilitate și arată lipsă de respect, acest tip de comportament ne scurtează viața, la propriu. Suntem supuși unui stres continuu, care ne poate îmbolnăvi.

Dacă ne gândim cum să fim buni, empatici, să arătăm compasiune și dacă suntem înconjurați de persoane care fac asta ne simțim mai bine, scade presiunea sângelui, deci ne ajută la sănătate.

Doctorul Kelli Harding de la Universitatea din Columbia a scris în cartea The Rabbit Effect despre beneficiile bunătății.

Am auzit despre un studiu care a fost realizat în anii 1970 pe iepuri. S-a descoperit că iepurii care erau îngrijiți cu bunătate erau mai sănătoși. Și asta m-a șocat. Mi-am dat seama că e un mesaj urgent și pentru noi. Avem atât de multe ocazii să dăm dovadă de bunătate: la școală, la muncă, acasă. Să o facem, pentru a fi sănătoși fizic și mental”, a subliniat doctorul.

Sugestii pentru a trăi o viață în care să dai dovadă de bunătate:

Ascultă-i pe cei din jurul tău. Răspunde politic, cu blândețe. Când ești provocat nu răspunde imediat, respiră și încearcă să găsești un răspuns adecvat. Nu reacționa imediat, analizează, fă un pas în spate.

Și cel mai important este că ”bunătatea” este molipsitoare. Dacă tu faci un act de bunătate există șanse mari ca și alții să facă la fel. Hai să fim buni unii cu alții, ca să trăim mult și fericiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.