Skip to content
Recent Social

Mesajul Alinei Teiș, cu ocazia marcării Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului

În data de 2 aprilie se marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Cu această ocazia deputata PSD de Mehedinți Alina Teiș a transmis că acești copii au nevoie să le fim alături.

Copiii cu autism au nevoie de noi în primul rând să le fim alături şi să le alungăm pe cât posibil singurătatea. Copiii cu autism au nevoie ca măcar astăzi, de Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, problema lor să fie prezentată lumii întregi, să fie prezentată parlamentarilor, oamenilor care pot schimba legi şi alocări bugetare. Vă invit cu drag să ne unim şi să vedem ce putem face concret pentru a-i sprijini”, a transmis deputata PSD.

Alina Teiș precizează că unul din 68 de copii este diagnosticat cu tulburări de autism, potrivit Asociaţiei Autism România. La noi în ţară, numărul lor total s-ar ridica la 30.000, spun asociaţiilor de profil.

Iar cifra creşte de la an la an. Spre disperarea părinţilor care, până ce copiii lor reuşesc să ajungă independenţi, sunt nevoiţi să muncească o perioadă îndelungată cu ei, să-i ducă la nenumărate ore de terapie şi să investească o mulţime de bani în tratament. Pentru a se putea vede un progres, un copil cu autism are nevoie de patru ore de terapie pe zi. Numai că statul decontează câte două pe săptămână. Mult prea puţin, aşa că multe familii se resemnează şi întrerup prematur lecţiile de terapie”, a mai declarat deputata PSD.

Palatul Victoria va fi luminat marți seara, începând cu ora 20.00, în albastru, pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, declarată printr-o rezoluție adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, în 2007.

Guvernul României se alătură instituțiilor publice, organizațiilor neguvernamentale și tuturor celor care promovează acțiuni de conștientizare a acestei tulburări și de sprijinire a persoanelor cu tulburări din spectrul autismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.