Skip to content
Ediția de Astăzi Social

Mesajul Patriarhului Daniel: Este timpul să păstrăm o anumită distanță de aproapele, pentru binele lui și binele nostru

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, consideră că în aceasta perioadă de epidemie este mare nevoie de rugăciune şi de ajutorare frăţească, de întărire în credinţă şi de apropiere de Dumnezeu şi spune că „este, într-un mod paradoxal, timpul în care păstrăm o anumită distanţă faţă de aproapele, pentru binele lui şi pentru binele nostru”.

„Mai ales în această perioadă, în care o mulţime de oameni sunt încercaţi de noua boală molipsitoare, de noua epidemie, este mare nevoie de rugăciune şi de ajutorare frăţească, de întărire în credinţă şi de apropiere de Dumnezeu. (…) Această perioada ne arată cât de fragilă este viaţa omului pe pământ, cât de mare nevoie este de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieţii pământeşti şi al vieţii veşnice cereşti. (..) De aceea, trebuie să transformăm această perioadă de criză medicală într-o perioadă de întărire în credinţă şi de sporire a dragostei noastre faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni”, a spus patriarhul, duminică, în predica rostită în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” din Reşedinţa Patriarhală, potrivit PSNews.ro

În Duminica a doua din Post, în care se prezintă în biserici „Vindecarea unui slăbănog” (paralitic), text evanghelic care arată puterea vindecătoare a Mântuitorului Iisus Hristos, dar şi importanţa grijii pentru sănătatea semenilor, Preafericitul Daniel s-a referit la cei patru prieteni care desfac acoperişul unei case pentru a-l duce pe bolnav în faţa Mântuitorului, afirmând că ei „simbolizează acum şi pe toţi medicii, asistenţii medicali, preoţii de caritate, părinţii, fraţii, prietenii, vecinii sau colegii care ajută spiritual şi material pe cei bolnavi şi suferinzi. În mod paradoxal, timpul în care păstrăm o anumită distanţă faţă de aproapele pentru binele lui şi pentru binele nostru, a arătat Preafericirea Sa.

Acesta a îndemnat ca, după ascultarea acestor „cuvinte de încurajare din Evanghelia de astăzi”, să arătăm şi noi iubire milostivă faţă de semeni.

Această iubire smerită şi milostivă vine însă din rugăciunea curată şi stăruitoare. Iubirea noastră, în general, este egoistă, posesivă şi pătimaşă, dar prin rugăciune dobândim iubire smerită şi milostivă din iubirea lui Hristos’”, a mai spus patriarhul Daniel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.