Skip to content
Recent Spot

Mesajul președintelui PNL Mehedinți pentru Dăncilă: Sunteți premierul României nu profesor la școala de la Videle

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu comentează modul în care premierul României a ”gafat” din nou și s-a ales cu sesizare la CCR, din partea președintelui României Klaus Iohannis. Liderul liberal îi transmite șefei Executivului că trebuie să respecte Constituția.

Doamna Veorica să vă reamintesc că sunteți premierul României, nu profesor la școala de la Videle unde, dacă lipseați de la oră, puteați ruga un coleg să vă țină locul. Suntem la Guvernul României, doamna Veorica, nu la Videle. Nu puteți desemna pe cine vreți ca să fie premier în locul dumnevoastră. Nu e CONSTITUȚIONAL. Știu, un cuvânt greu de priceput, dar esențial! P.S. Dacă totuși reușiți să pricepeți limba română vă rog să citiți prevederile art. 107 și vedeți dacă în perioada de concendiu puteți sau nu să exercitați funcția de premier”, a scris Virgil Popescu pe pagina de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri, 3 august, președintelui Curții Constituționale Valer Dorneanu, o cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Prim-ministrul României și Președintele României. Șeful statului spune că Viorica Dăncilă nu are voie să delege atribuțiile de premier, pe perioada concediului, către vicepremierul Paul Stănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.