Skip to content
Ediția de astăzi

Meteo: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Meteorologii au emis o estimare a temperaturilor care se vor înregistra în perioada 20 decembrie – 2 ianuarie, respectiv în perioada Crăciunului și a Revelionului.

În regiunea Oltenia, în prima zi a intervalului, luni 20 decembrie, valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale, cu maxime în jurul a 5 grade și minime de 0…1 grad.

Ulterior vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va tinde spre 0 grade, iar a minimelor spre -8…-7 grade.

În intervalul 23-26 decembrie, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 10…11 grade, iar a minimelor până în jurul a 4 grade.

După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere, spre medii ale valorilor diurne în jurul a 3 grade și nocturne de -4…-3 grade.

Temporar vor fi precipitații, cu probabilitate mai mare în intervalul 24 decembrie – 1 ianuarie.

La munte în prima zi a intervalului, media maximelor va fi în jurul a -6 grade, iar a minimelor de -7 grade.

Apoi, vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va fi de -12 grade, iar a minimelor de -17 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 3…4 grade, iar a minimelor până în jurul a 0 grade.

După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea din nou tendința de scădere spre medii regionale ale valorilor diurne de -5…-4 grade și nocturne de -10…-9 grade. Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului și după data de 23 decembrie, posibil mai importante cantitativ în intervalul 24-27 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.