Skip to content
Ediția de astăzi

Meteo: Vreme de primăvară la început de februarie

Începutul lunii februarie aduce vreme de primăvară în România. Temperaturile vor ajunge, miercuri, 3 februarie, în sud-estul ţării la 13 grade Celsius. Ninsori se vor mai semnala în Moldova şi la munte şi, local, ploi în celelalte regiuni.

Până la mijlocul săptămânii, vremea se menţine închisă, cu temperaturi scăzute, potrivit PSNews.ro

Conform Administraţiei Naţionale de meteorologie(ANM), luni, 1 februarie, vremea se va menţine în general închisă, iar mai ales în prima parte a intervalului, temporar, se vor semnala precipitaţii în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării şi pe arii mai restrânse în rest.

În jumătatea de nord a Moldovei va mai ninge, în Maramureş şi în zona de munte vor predomina ninsorile, în Crişana, Banat şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni va ploua. La începutul intervalului, pe alocuri, îndeosebi în centru şi est, vor mai fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -1 şi 9 grade, cu cele mai scăzute valori în Moldova, unde vremea va fi rece, iar cele minime se vor situa între -8 şi 4 grade. Local, în special noaptea, se va semnala ceaţă.

Marţi, 2 februarie, în regiunile sudice vremea va fi în general închisă, cu nebulozitatea joasă persistentă în cea mai mare parte a intervalului şi, pe arii restrânse, ploi slabe sau bruniţă. În restul ţării, cerul va fi temporar noros, iar în nord-vestul ţării vor fi precipitaţii slabe – ploi în zonele joase de relief şi ninsori la altitudini mari în zona montană aferentă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 10 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 şi 7 grade. Dimineaţa şi noaptea, local va fi ceaţă.

De miercuri, vremea se va încălzi şi va deveni deosebit de caldă pentru începutul lunii februarie în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade, iar cele minime între -1 şi 7 grade. Vor fi înnorări în regiunile nordice, unde se vor semnala ploi slabe, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitaţii mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, însă mai ales la începutul zilei, local, se va mai semnala nebulozitate joasă sau ceaţă, asociate pe arii restrânse cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.