Skip to content
Recent

Mii de oameni, pregătiți pentru un nou protest în Capitală

Mii de oameni – ce și-au manifestat online interesul de a se aduna în stradă – se arată pregătiți pentru a protesta în Capitală, împotriva coaliției aflate la guvernare.

Mai exact, cei ce au pregătit evenimentul pe Facebook cer sindicatelor să li se alăture, dar și să scoată membrii în stradă și să declanșeze greve, după cum relatează B1.ro. Motivul central ar fi efectele negative ale programului de guvernare propus de Partidul Social Democrat (PSD), mai exact ale revoluției fiscale și ale noii legi a salarizării.

“Îndemnăm oamenii să se alăture acestui protest. Cerem sindicatelor să se alăture protestului, să scoată oamenii în stradă dimineața și după amiaza în timpul săptămânii și să declanșeze greva generală! Au început să apară efectele grave ale revoluției fiscale, combinată cu noua lege a salarizării și ordinul de ministru privind sporurile pentru fiecare categorie în parte. Salariile au început să scadă după ce contribuțiile sociale au trecut din sarcina angajatorului în cea a angajatului. Fluturașii cu salariile micșorate pe luna ianuarie au început să fie primite de angajații de la buget sau din mediul privat. Alți angajați urmează să primească fluturașii cu salarii mai mici în următoarele zile. Măririle salariale care au fost anunțate pentru 2018 se dovedesc doar praf în ochii angajatorilor”, precizează organizatorii protestului.

Protestul este notificat pentru intervalul orar 18:00 – 23:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.