Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Mii de români din diaspora stau la cozi ca să voteze! Ce spune ministerul de Externe

Mii de români din diaspora stau la cozi, timp de zeci de minute, pentru a vota la alegerile europarlamentare. Dar nu se lasă descurajați.

Pe rețelele de socializare sunt postate fotografii din toate colțurile lumii în care românii stau la cozi pentru a vota.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că în toate cele 441 secții de votare organizate în afara României sunt operaționale și funcționează normal.

În afara unor incidente tehnice izolate, care au fost rezolvate rapid, la primele ore ale dimineții, toate activitățile din secțiile de votare din diaspora se desfășoară în parametri normali.

Prezența la vot a cetățenilor români este substanțială, iar personalul Ministerului Afacerilor Externe implicat în procesul electoral depune eforturi susținute astfel încât ca toți cetățenii români din străinătate să își exercite dreptul de vot.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români aflați în străinătate că pot vota la oricare dintre secțiile de votare organizate pe teritoriul statului în care se află temporar. Prin urmare, în cazul în care la una dintre secțiile de votare se constată prezență mai ridicată, ce implică un timp de așteptare mai mare pentru exercitarea dreptului de vot, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se deplaseze la cea mai apropiată secție de votare.

Lista secțiilor de votare este disponibilă aici http://www.mae.ro/node/48090.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.