Skip to content
Focus Recent

Ministerul de Finanțe vrea să plafoneze prețul gazelor până în 2021

Ministerul de Finanțe anunță că se impune adoptarea unui act normativ care să plafoneze prețul gazelor naturale, în vederea stopării creșterii necontrolate a prețurilor gazelor naturale din producția internă.

Pentru eliminarea efectelor negative asupra consumatorilor casnici, având în vedere că după 1 aprilie 2017 s-a liberalizat complet prețul de vânzare al gazelor naturale, iar tendința de creștere a fost continuă și constantă, aceasta fiind în prezent 29,5%, în timp ce pentru luna martie 2019 se estimează o creștere de 33,75%, se impune adoptarea unui act normativ care să plafoneze prețul gazelor naturale”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Hotărârea de guvern prevede că ”se stabilește prețul maxim de vânzare a gazelor naturale din producția internă la producători până la data de 30.06.2021, în valoare de 55 lei/Mwh. Producătorii, furnizorii și operatorii piețelor de gaze naturale duc la îndeplinire prevederile prezentei hotârâri, iar Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și Consiliul Concurenței monitorizează respectarea acesteia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.