Skip to content
Ediția de astăzi

Ministerul Economiei: Perioada pentru înscrierile la măsura HoReCa se prelungește cu o săptămână

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului anunță că perioada pentru înscrierile la măsura HoReCa se prelungește cu o săptămână, până la data de 26 iulie.
Perioada de aplicare a fost deschisă în data de 29 iunie 2021. Era programată să se închidă marți, 20 iulie 2021, cu posibilitate de prelungire, conform procedurii. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a emis luni, 19 iulie, un ordin care extinde această perioadă pentru a permite cât mai multor firme cu cifre de afaceri certificate pe codurile CAEN eligibile să acceseze schema”, se arată într-un comunicat de presă.

Ministerul a estimat numărul potențialilor beneficiari ai schemei la 30.000. Până luni, 19 iulie 2021, cu o zi înainte de expirarea termenului inițial de depunere a a dosarelor online, au aplicat 8000 de firme.

Valoarea totală a cererilor de ajutor atinge, la ora publicării comunicatului, aproximativ 2,5 miliarde de lei. Schema este finanțată de Guvernul României, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cu un credit de angajament de 2,5 miliarde de lei, creditul bugetar acordat schemei prin Legea Bugetului 2021 fiind de 1 miliard de lei. Amintim că plățile pe această schemă de ajutor de stat sunt pro-rata. Plata ajutorului nu depinde de  ordinea înscrierii în platforma STS dedicată schemei, iar dacă bugetul total este depășit de suma totală solicitată de beneficiari, cota bugetată de 2,5 miliarde de lei va fi împărțită proporțional tuturor firmelor acceptate”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.