Skip to content
Spot

Ministerul Economiei se reorganizează. Virgil Popescu: Vom avea doar 8 secretari de stat din 13

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a precizat la ”Puterea Știrilor” că instituția pe care a conduce a fost prima care a înaintat proiectul de hotărâre de guvern referitor la reorganizarea ministerelor.

”După cele 30 de zile de dezbatere publică, în jur de 14 decembrie vom merge spre aprobare, iar structura finală va avea doar 8 secretari de stat din 13. Suntem în plin proces de configurare a organigramei, pentru a o putea promova în guvern”, a spus Virgil Popescu la ”Puterea Știrilor”.

Ministrul Economiei a explicat și în ce condiții i-a demis pe președintele și vicepreședintele Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive: ”Mi s-a părut strigător la cer că pe un domeniu strategic al României, cel nuclear, să pui o persoană care avea experiență în ape minerale, iar vicepreședintele venea de la Constanța, unde s-a ocupat de deșeuri menajere”.

”Totuși, Agenția Nucleară și pentru Deșeuri Radioactive e mai mult decât ceea ce a crezut PSD și ministrul Bădălău (Niculae Bădălău, fostul ministru al Economiei, membru PSD – n.r.), e o zonă strategică, iar eu am spus că sunt două priorități naționale strategice, energia și industria de apărare, care a fost văduvită și sper să o pun pe picioare”, a adăugat ministrul.

Virgil Popescu a vorbit și de proiectul său ”de suflet”, legat de industria cuprului: ”Niciun guvern nu a putut să îl facă, e un proiect mare, legat de industria cuprului, acolo unde în programul de guvernare am propus să întregim în România lanțul de producție și fabricație, să nu mai importăm produse finite din cupru, pentru întreaga industrie românească și să reușim să facem în România la început lingourile de curpu, după care să trecem la zona de componente necesare în industria automotive.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.