Skip to content
Ediția de astăzi

Ministerul Energiei și anunță că România este pregătită pentru iarna 2020-2021

Ministerul Economei, Energiei și Mediului de Afaceri anunță că miercuri, 21 octombrie, a avut loc prima întâlnire a Comandamentului Energetic de Iarnă gestionat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

În cadrul acesteia, s-au trecut în revistă stadiul pregătirilor de iarnă și măsurile interprinse de operatorii economici din sectorul energetic care au obligații în acest sens.

Astfel, s-a constatat că măsurile obligatorii privind nivelul de siguranță și securitate sunt îndeplinite, nivelul stocurilor de gaze naturale și cărbune, precum și nivelul lacurilor de acumulare aflându-se în parametri corespunzători:

  • În depozitele de stocare a gazelor naturale se găsesc 2,9 miliarde metri cubi;
  • stocurile de cărbune sunt la un nivel de 820 mii tone;
  • în ceea ce privește stocurile de combustibili, fata de anul precedent, atat stocurile de lignit, cât și volumul de gaze înmagazinat au valori superioare;
  • gradul de umplere al acumularilor hidroenergetice este in valoare medie de aprox. 80% iar debitul Dunarii este de cca. 7000 mc/s (in sectiunea Portile de Fier);
  • la grupurile generatoare se află în finalizare ultimele lucrări de reparații/remediere;
  • operatorii de distribuție energie electrică și gaze naturale sunt pregătiți, de asemenea, cu stocuri de rezervă, în caz de necesitate.

Din acest punct de vedere,  nu se întrevăd probleme în asigurarea consumului de gaze naturale și de energie electrică în perioada sezonului rece.

Funcționarea sigură și stabilă a Sistemului Energetic Național dar și a întregului sector energetic din România, reprezintă  o prioritate majoră din sfera de obiective principale ale Guvernului în contextul perioadei de iarnă 2020-2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.