Skip to content
Focus Recent

Ministrul de Interne Carmen Dan dă explicații cu privire la protestele violente din 10 august

Ministrul de Interne Carmen Dan, fostul șef al Jandarmeriei Sebastian Cucoș, secretarul de stat Araed Arafat, secretarul de stat Lupu Marin, șeful Poliției Române Ioan Buda și maiorul Laurențiu Cazan s-au prezentat marți, 21 august, la ședința Comisiei de Apărare și Siguranță Publică a Camerei Deputaților pentru a răspunde întrebărilor legate de protestul din data de 10 august din Piața Victoriei.

Ședința a fost una tensionată, parlamentarii Opoziției și cei ai Puterii având schimburi de replici dure. Reprezentanții presei au putut sta la ședință aproximativ o oră, după care au fost invitați de președintele Comisiei de Apărare Dorel Căprar să părăsească sala pentru că urmează să fie dezvăluite și informații clasificate.

 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi că, până în prezent, au fost identificate şase situaţii cu 10 jandarmi pasibili să fi comis fapte penale, iar Parchetul Militar va fi sesizat cu privire la aceste cazuri.

Ancheta internă a Jandarmeriei continuă. (…) Structurile de specialitate au identificat şase cazuri în care 10 jandarmi din dispozitivul de ordine publică au fost semnalaţi ca posibili autori ai unor fapte de natură penală. Aceste constatări vor face obiectul sesizărilor din partea Jandarmeriei către Parchetul Militar. În măsura în care vom identifica noi situaţii, acesta este demersul legal pe care intenţionăm să îl ducem mai departe„, a precizat Carmen Dan, la audierile din Comisia pentru apărare de la Camera Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.