Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Ministrul Economiei către Aladin Georgescu: S-a tot pozat până acum prin spitalul județean, nu a avut curajul să coboare să vadă cum este preparată masa bolnavilor?

Corpul de control al ministrului Sănătății va veni săptămâna viitoare la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin, după ce un control dispus de prefectul Cristinel Pavel a scos la iveală nereguli grave în cantina unității medicale.

”Înaintea ședinței de Guvern i-am prezentat premierului situația, văzuse pe posturile naționale de televiziune mizeria care era în Spitalul Județean și a rămas uimit. Nici ministrului Sănătății nu i-a venit să creadă. Împreună cu ministru Sănătății am stabilit de o lună de zile un plan de acțiune concret vizavi de zona de sănătate, controale tematice efectuate împreună – Ministerul Economiei cu Ministerul Sănătății prin Protecția Consumatorilor. Eu cred că săptămâna viitoare va veni corpul de control al ministrului Sănătății”, a precizat duminică la Drobeta Turnu Severin, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

În opinia ministrului mehedințean, faptul că președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Gigi Georgescu, a anunțat că va internaliza activitatea de preparare a hranei nu schimbă cu nimic situația:

”Acțiunile de PR pe care am văzut că le face în continuare PSD și președintele Consiliului Județean Mehedinți mi se par cel puțin naive. Faptul că încheie contractul cu acea firmă nu schimbă cu nimic situația: mâncarea tot acolo se va prepara, tot în mizeria aceea, tot pe lângă morgă se va trece. Eu cred că este o problemă structurală a Spitalului Județean, iar faptul că se face că până acum nu a știut este o minciună sfruntată, conduce de șase ani județul Mehedinți. În ultimele luni și-a pus șeful de cabinet manager de spital, cred că putea să-i spună, iar managerul de spital fuge de ședințele de Consiliu Județean să vină să prezinte situația. Așa ceva nu am mai întâlnit”.

Iritați de imaginile care nu lasă loc de interpretări și de faptul că cetățenii județului Mehedinți au avut posibilitatea să vadă cum a fost condus acest spital de administrația PSD, oamenii lui Aladin Georgescu au trecut la amenințări, mai spune ministrul Virgil Popescu:

”Ieri am auzit că s-a trecut la amenințări la adresa oamenilor din spital care au avut curajul să dea like-uri la ceea ce s-a întâmplat de către managementul spitalului județean. Eu îi sfătuiesc să-și vadă de treabă și managerului și directorului medical și în mod special directoarei de îngrijiri medicale. Și dacă amenință oameni care cu adevărat nu mai pot să suporte, s-ar putea să suporte ei consecințele legale fiindcă amenințarea este infracțiune”.

Ministrul Economiei îl taxează dur pe șeful CJ Mehedinți, care îl ultimii ani s-a tot lăudat pe rețele de socializare cu tot felul de proiecte de modernizare al spitalului județean, dar concret nu s-a văzut nimic, cu excepția unei investiții private ( a unei policlinici) care se ridică chiar în fața instituției medicale:

”Domnul Aladin Georgescu nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. E rușinos să spună că nu a știut. Păi s-a tot pozat până acum prin spitalul județean, nu a avut curajul să coboare să vadă cum este preparată masa bolnavilor? Nu i-a spus nimeni din spitalul județean cum este preparată masa bolnavilor? Sunt și eu foarte curios cum a ajuns această firmă acolo, că bănuiesc că nu a ajuns fără știința domnului Aladin Gigi Georgescu acolo. Și repet: internalizarea acestei activități nu rezolvă problema modului în care se prepară mâncarea și a locației în care se prepară. Cred că este nevoie de investiții ample în spitalul județean. Ca să vii și să fluturi de vreo doi ani studii de fezabilitate, că depui proiecte, că nu vine nimeni la UPU la licitație, dar de fapt tu nu ai făcut nimic în patru ani pentru că se vede, nu a  început nicio investiție în spitalul județean, decât acea retrocedare de teren din fața spitalului și acea clădire privată. Asta spune totul despre ce a putut să facă PSD și Aladin Georgescu în județul Mehedinți în domeniul sănătății”.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.