Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Ministrul Economiei: ”Domnule Aladin Georgescu vă solicit să convocați de îndată o ședință de CJ pentru a corecta grava eroare”

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, îl somează pe Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți să adopte un nou buget pentru a corecta neregulile făcute, lăsând DGASPC Mehedinți fără bani pentru funcționare.

”Domnule președinte al Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu vă solicit să convocați de îndată o ședință de CJ pentru a corecta grava eroare, pe care ați făcut-o când ați adoptat bugetul pe anul 2020, fără să țineți cont de lege. Aruncarea vinei pe umerii altora se dovedește nefondată!”, spune ministrul Virgil Popescu.

Ministerul Finanțelor s-a pronunțat în problema bugetului județului Mehedinți, care este suspendat de drept până la soluționarea cauzei, după ce prefectul Cristinel Pavel a atacat în instanța de contencios administrativ Hotărârea nr. 18/18.02.2020 a Consiliului Județean Mehedinți privind aprobarea bugetului propriu al județului.

Ministerul Finanțelor spune că în această situație ”finanțarea activităților administrativ-teritoriale poate fi asigurată în baza unui nou buget aprobat de autoritatea deliberativă din care să fie eliminate neregulile sesizate de prefect”.

”Ministerul de Finanțe vă transmite că este cazul să adoptați din nou bugetul pe 2020, având în vedere că ați lăsat fără salarii peste 750 de persoane, care fac o muncă importantă la DGASPC, și peste 1.000 de beneficiari instituționalizați (copii, bătrâni, persoane cu dizabilități).

Din cauza comportamentului iresponsabil de care ați dat dovadă ați pus în pericol buna funcționare a instituțiilor pe care le aveți în subordine! Prin hotărârea Consiliului Județean Mehedinți de adoptare a bugetului pe anul 2020 domnul Aladin Georgescu s-a comportat ca președintele PSD, uitând că a fost ales să reprezinte interesele cetățenilor, nu ale prietenilor din partid. De aceea, repet: reveniți asupra acestei hotărâri, de îndată!”, mai spune ministrul Economiei.

De cealaltă parte, șeful  Consiliului Județean Mehedinți, fost avocat la Vânju Mare, cu un tupeu incredibil îi cere prefectului de Mehedinți să renunțe la acțiunea în contencios administrativ. Asta, în condițiile în care Ministerul Finanțelor îi spune clar că soluția este la îndemâna sa, adică să adopte un nou buget.

 De ce a fost atacat în instanță bugetul județului

În urma exercitării controlului legalității actelor administrative, prefectul județului Mehedinți a constatat faptul că această hotărâre a fost adoptată netemeinic, nelegal și fără a ține seama de exigențele asigurării cheltuielilor de funcționare a subordonatelor Consiliului Județean Mehedinți.

Consiliul Județean Mehedinți nu a respectat prevederile legale în vigoare la adoptarea proiectului de buget pe anul 2020, în sensul de a aloca de la bugetul propriu al județului Mehedinți, pe lângă suma de 10.539 mii lei primită de la bugetul de stat, sumele necesare pentru asigurarea funcționării DGASPC Mehedinți, aflată în directa coordonare și subordonare a Consiliului Județean Mehedinți.

De asemenea, proiectul de hotărâre, avizele și modul în care acesta a fost adoptat încalcă normele procedurale statuate de Codul administrativ, precum și cele de tehnică legislativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.