Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Ministrul Economiei: ”Îl somez pe președintele CJ Mehedinți să respecte legea”

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri Virgil Popescu, îl pune la punct pe Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, și îl somează în ceea ce privește alocarea sumelor necesare desfășurării activității Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți.

 

”Demagogia președintelui Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu depășește cote alarmante în ultimele zile. Uită că trebuie să acționeze în folosul mehedințenilor, să facă administrație, nu politică de partid. Drept urmare se plânge că Guvernul nu a alocat sumele necesare pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, deși țin să îi reamintesc că spre deosebire de Guvernul PSD, anul acesta Guvernul PNL lasă excedentul bugetar la dispoziția CJ, deci domnul Aladin Georgescu ar face bine să respecte legea și să aloce sumele necesare pentru plata salariilor la DGASPC”, scrie ministrul Virgil Popescu, pe pagina oficială de Facebook.

Liberalul Virgil Popescu îi atrage atenția lui Aladin că în caz contrar  va solicita prefectului județului Mehedinți să atace în contencios orice hotărâre luată, care nu respectă legea cu privire la alocarea bugetului Consiliului Județean:

”Să nu creadă că poate face ”suceli și învârteli” cu banii publici, pentru a alimenta clientela de partid, sperând că așa își va asigura liniștea la alegerile de anul acesta. Îl somez pe președintele CJ Mehedinți să respecte legea și să asigure sumele necesare pentru buna funcționare DGASPC. Să lase politica și să își facă datoria, pentru care a fost ales, să ia decizii în folosul cetățenilor, nu al partidului. În mod contrar, vom solicita prefectului județului Mehedinți să atace în contencios orice hotărâre luată care nu respectă legea cu privire la alocarea bugetului Consiliului Județean”.

Aladin Georgescu s-a plâns zilele trecute că sumele alocate de Guvernul Orban sunt insuficiente pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, o instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Mehedinți, pentru care are obligația să asigure cheltuielile curente. Nu a făcut însă nicio referire la faptul că în proiectul de buget afișat la avizierul instituției pentru consultare, suma alocată din bugetul propriu Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți este de doar 500 mii lei. În schimb, sunt alocate de la bugetul județului sume importante pentru instituții de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Mehedinți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.