Skip to content
Ediția de astăzi

Ministrul Economiei Virgil Popescu: Din 15 aprilie România va avea o producție de un milion de măști de protecție pe zi.

Ministerul mehedințean Virgil Popescu dă asigurări că de la jumătatea lunii aprilie în România se vor produce un milion de măști pe zi, care vor ajunge și pentru populație.

Compania noastră a Ministerului Economiei, Romarm, din industria apărării a finalizat achiziția, este în curs de aducere a patru linii de producție de măști FFP2. Eu cred că săptămâna viitoare vor fi puse în funcțiune și va putea produce în jur de 500 de mii de măști pe zi, alături de celălalt mare producător din Maramureș care va produce tot din 15 aprilie, tot 500 de mii de măști pe zi. Practic o producție foarte mare, de un milion de măști pe zi”, a declarat Virgil Popescu la TVR 1.

Totodată, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, Virgil Popescu a anunțat că se lucrează la un sistem informatic unde absolut toți antreprenorii care doresc să producă echipamente de protecție să se poată înscrie.

Până în momentul de față avem o situație cu peste 50 de companii care produc măști, combinezoane, halate, șoșete, personal medical. Avem inclusiv cereri pentru vânzare de biocide. Lucrăm la această centralizare. În perioada imediat următoare o să avem și un sistem informatic unde absolut toți antreprenorii care doresc să producă așa ceva să fie înscriși. Lucrăm inclusiv la o procedură a noastră a Ministerului Economiei prin care, printr-o anumită companie să achiziționăm de pe piață produse românești și apoi să le revindem spitalelor. Dar atenție, dorim ca aceste produse să fie certificate”, a subliniat Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.