Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Nu mai vreau ca românii să cumpere măşti cu 4, 5 sau 6 lei

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a declarat că una dintre principalele preocupări pentru perioada următoare este ca, în România, să se găsească măşti de protecţie în magazine după data de 15 mai, la un preţ în jurul a 2 lei.

Principala preocupare a Ministerului Economiei este ca în data de 15 mai, odată cu ridicarea Stării de urgenţă şi cu impunerea obligativităţii purtării măştilor în spaţiile închise, în România să se găsească aceste măşti de protecţie în reţelele de retail, în farmacii, acolo unde oamenii pot să le cumpere foarte uşor. Mai mult decât atât, să aibă un preţ rezonabil. Mă voi ţine şi mă voi bate ca acest preţ să fie în jurul valorii de 2 lei, că va fi 2,20, că va fi 2,30 sau 2,50… să fie cu 2 în faţă. Nu mai vreau ca românii să-şi cumpere măşti cu 4, cu 5, cu 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locaţii. Asta a fost una dintre problemele importante care s-a discutat la Cotroceni. Îi asigur pe români că Ministerul Economiei va reuşi să-şi atingă acest obiectiv”, a declarat ministrul mehedințean la Digi 24.

Totodată, Virgil Popescu a anunțat luni că se produc măști la mai multe companii din România.

Protejarea de virusul teribil este în continuare o prioritate! Începând de astăzi la compania grupului Taparo se produc 50.000 de măști tip FFP2, iar de miercuri se va ajunge la 150.000 de măști pe zi. Și Romarm, companie aflată în portofoliul MEEMA, produce de asemenea 75.000 de măști tip FFP2, pe zi, pentru ca fiecare dintre voi să le poată procura, pentru a se proteja. Împreună facem România bine!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.