Skip to content
Recent

Ministrul Educației și-a dat demisia

Valentin Popa ministrul Educației și-a dat demisia în cursul zilei de joi, 27 septembrie, după ce numele său era pe lista miniștrilor remaniabili, apărută după CEx-ul PSD.

Înainte să devină ministru, Valentin Popa a fost rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Demisia lui vine la câteva zile după demisia unui alt ministru al Cabinetului Dăncilă, Nicolae Burnete, care ocupa portofoliul de la Cercetare.

Care ar fi motivul? Surse guvernamentale au dezvăluit pentru PSnews.ro că decizia celui care până astăzi a ocupat funcția de ministru al Educației, a fost una ”forțată”. Concret: confruntat cu o reacție virulentă din partea partenerilor UDMR la adresa lui Valentin Popa, Liviu Dragnea a pus pedala pe acelerație și l-a chemat de urgență pe liderul de la Educație, joi, în biroul acestuia, unde se afla și liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu şi Florin Iordache.

La întâlnirea avută cu cei mai sus menționați, Liviu Dragnea i-a solicitat lui Valentin Popa, o demisie de urgență, pe motiv că nu poate să pună sub semnul riscului colaborarea pe care PSD o are cu UDMR.

Totodată, surse PSnews.ro ne-au dezvăluit că Liviu Dragnea ar avea deja pregătit un nume pentru fotoliul rămas vacant la Educație: senatoarea Ecaterina Andronescu, cu care ar fi avut deja discuții despre o posibilă revenire a sa în postul rămas vacant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.