Skip to content
Ediția de astăzi

Ministrul Finanțelor: Casele de marcat vor fi conectate la serverele ANAF începând de astăzi

Ministrul Finanțelor Publice Florin Cîțu anunță că începând de miercuri, 10 iunie, casele de marcat vor fi conectate la serverele ANAF.

Am promis și mă țin de cuvânt! Am finalizat, în doar câteva luni, un proiect aflat pe agenda publică de peste 10 ani!!! Da, 10 ani! Casele de marcat vor fi conectate la serverele ANAF începând de astăzi! Acest proiect a fost amânat de toate guvernele pentru că elimina o mare parte din evaziunea fiscală. Evaziune fiscală susținută de PSD pentru că reprezintă o sursă importantă de finanțare a partidului. Cum credeți că se plătesc campaniile de #FakeNews în media?”, a anunțat ministrul Finanțelor Publice.

Marii contribuabili vor conecta casele de marcat cu jurnal electronic la serverele ANAF în termen de trei luni începând cu data de 1 iulie (până la 30 septembrie 2020), în timp ce operatorii economici din categoria contribuabililor mijlocii şi mici vor finaliza procesul de conectare până la data de 31 ianuarie 2021.

Furnizorii de AMEF-uri vor fi notificaţi că începând de miercuri au primit acces gratuit la un server pentru testarea firmware-ului. Accesul este facilitat înainte ca furnizorii şi producătorii să meargă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică ICI Bucureşti pentru suplimentul de aviz.

Datele colectate din AMEF-uri vor fi folosite pentru analiză şi control de la distanţă, astfel încât să conducă la reducerea substanţială a numărului controalelor fizice inopinate şi la concentrarea verificărilor pe zonele de risc identificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.