Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Ministrul mehedințean Popescu, despre acordul turistic respins de România: E o știre eronată

Ministrul mehedințean al turismului Virgil Popescu a făcut o serie de lămuriri pe marginea unui presupus acord refuzat de România, care trebuia să fie încheiat cu Grecia, Serbia și Bulgaria, precizând că nu s-a pus problema semnării unui protocol și discuțiile vor continua.

România NU s-a opus semnării unui protocol cu Grecia, Serbia și Bulgaria. Ieri în cadrul discuțiilor am fost de față când premierul României Ludovic Orban a discutat cu ceilalți premieri. Noi NU am spus că NU suntem de acord și nu s-a pus problema semnării unui protocol ieri. S-au purtat discuții, iar noi am spus că le vom relua imediat ce Parlamentul va încuviința Starea de Alertă. Colegii noștri bulgari, greci și sârbi au înțeles perfect de ce România în momentul de față are o stare de alertă declarată, care trebuie aprobată de Parlament. În funcție de aprobarea din Parlament și de eventualele modificări care pot fi aduse ne vom întâlni cu colegii din cele trei state pentru a relua discuțiile. Chiar asta a fost discuția. Săptămâna viitoare la început vom avea o nouă rundă de întâlniri. Nu s-a semnat absolut niciun protocol cu nimeni. Nu înțeleg de unde a apărut această știre care este eronată că România nu vrea”, a declarat ministrul la B1 TV.

Virgil Popescu a spus că își dorește ca turiștii români să fie în siguranță.

Noi ne dorim ca turiștii români, dacă vor să își petreacă sejurul și vacanțele în străinătate să fie în siguranță acolo. Ne vom asigura că acest lucru se va întâmpla! Un alt obiectiv al meu, ca ministru al Turismului, este să am cât mai mulți turiști, români și străini, în România. Cei care nu vor în România să se ducă în altă parte, dar să fie în siguranță. Am rămas surprins când am auzit că s-a spus că România nu vrea. Nu s-a pus niciodată problema să spunem că nu vrem, sunt turiști români care doresc să meargă în Bulgaria, în Grecia. Evident că vrem să îi ajutăm dacă vor să se ducă să fie în siguranță acolo și vom face tot ce ține de statul român pentru asta. Dacă este totul normal putem începe cu deschiderea teraselor, la 1 iunie, apoi cu restaurantele, sezonul turistic și așa mai departe. Lucrăm cu Ministerul Sănătății la un set de măsuri pentru restaurante, terase și hoteluri astfel încât turistul când se duce acolo să fie în siguranță”, a precizat ministrul mehedințean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.