Skip to content
Ediția de astăzi

Ministrul mehedințean Popescu, despre turismul românesc: A fost la cele mai ridicate cote

Ministrul mehedințean al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, crede că turismul intern a fost în această vară la cote ridicate și va avea încasări mai mari decât în perioada similară a anului trecut. Însă este de acord că dacă se va face o medie, din cauza condițiilor de pandemie, vor fi pierderi.

Eu vă spun că în această vară cred că turismul intern a fost la cele mai ridicate cote. Pe litoral este absolut plin, la munte e plin, în nordul Moldovei e plin, în Maramureş e plin, pe Clisura Dunării nu găseşti loc să rezervi nici în septembrie. Cred că foarte mulţi turişti români au preferat din motive de siguranţă probabil şi de sănătate să îşi petreacă vacanţele în România. De aceea cred că pe perioada aceasta de vară nu putem vorbi în turism de pierderi mari. Evident dacă adunăm din urmă per total ieşim în pierdere, dar a fost recuperată în perioada de vară o foarte mare parte din pierdere. Aştept cu foarte mare interes comunicarea statisticii aferentă lunii august ca să vedem exact unde ne vom situa. Eu cred că turismul intern în această perioadă de vară, probabil iulie, august şi cred că şi septembrie, va avea încasări mai mari decât în perioada similară a anului trecut„, a explicat ministrul Popescu invitat la o emisiune la Realitatea Plus.

Virgil Popescu a vorbit și despre alte sectoare ale economiei care au mers bine în această perioadă complicată.

Am avut industrii care s-au refăcut, s-au redimensionat şi au trecut de la o producţie de confecţii la materiale sanitare, măşti, dispozitive medicale. Au avut foarte multe comenzi şi au furnizat materiale esenţiale românilor. Industria farmaceutică a mers foarte bine. Retailul, magazinele mari, au mers foarte bine. Bunurile de larg consum, am observat pe statistică că volumul bunurilor de larg consum a fost foarte mare în iulie comparativ cu lunile trecute. Oamenii au stat acasă şi s-au gândit să îşi schimbe maşina de spălat sau televizorul”, a mai declarat ministrul Economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.