Skip to content
Spot

Ministrul mehedințean Virgil Popescu prezintă o serie de realizări din anul 2019

Ministrul mehedințean din Guvernul PNL Virgil Popescu a făcut o scurtă prezentare a acțiunilor pe care le-a  întreprins de când este ministru, dar nu numai, ci și din calitatea de deputat de Mehedinți.

Pe lista promisiunilor onorate sau în curs de realizare se numără încălzirea municipiului Severin, președintele PNL  Mehedinți făcând referire la proiectul pilot care se implementează în aceste zile de către firma Mehedinți Gaz.

Ce realizări mai menționează ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri? Susținerea antreprenorilor prin plata facturilor pentru Start Up Nation.

#PNL #GuvernPNL #MEEMA

Fapte, nu doar vorbe – asta știu că vă doriți de la mine, de la Guvernul și partidul din care fac parte. Și pe acest deziderat îmi organizez agenda și activitatea zilnică.

Ce pot spune, pe scurt, despre realizările din 2019?

* Am corectat OUG 114, ordonanța care a produs distorsiuni majore pe piața energiei, afectând aproape toți actorii, dar în mod special consumatorii.

* Am asigurat plata facturilor restante pentru Start Up Nation – pe 23 decembrie erau depuse 1652 dosare de decont, din care 1179 au fost deja aprobate, restul fiind în clarificări privind cheltuielile solicitate la plată; pentru 983 beneficiari s-au efectuat vizite de certificare de către băncile partenere, restul fiind programate în perioada următoare; pentru 928 beneficiari au fost emise Acordurile de utilizare către banci, acestea urmând a procesa plățile prin agențiile unde au conturi deschise beneficiarii; 800 beneficiari au incasat deja Ajutorul Financiar Nerambursabil.

* La propunerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Guvernul României a aprobat recent Hotărârea prin care se asigură veniturile lunare în completare pentru minerii disponibilizați din cadrul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului S.A. Prin proiectul de act normativ, se propune aprobarea sumei de 34 milioane lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2019 pentru plata venitului lunar în completare persoanelor disponibilizate de Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului S.A.

* Suntem pregătiți pentru perioada de iarnă, nu vor fi probleme.

* Pentru că tot vorbim de iarnă, la Severin am intermediat și propus o soluție pentru rezolvarea problemei încălzirii care în prezent este în curs de implementare. Sunt optimist și sper că iarna viitoare această problemă va fi rezolvată.

Ar mai fi multe de spus, dar vreau să vă dau asigurări că și anul 2020 va fi un an al faptelor, pentru că încrederea voastră mă motivează”, a transmis ministrul Economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.