Skip to content
Focus

Ministrul mehedințean Virgil Popescu: Vom lega turistic Clisura Dunării, Insula Șimian și Drobeta cu Băile Herculane

Ministrul mehedințean Virgil Popescu a declarat vineri, 11 septembrie, că sunt bani europeni pentru revitalizarea turismului și există un proiect prin care Clisura Dunării, Insula Șimian, Drobeta Turnu Severin să fie promovate alături de stațiunea Băile Herculane, într-un circuit integrat.

”Cred că unul din lucrurile foarte importante în stațiunea Băile Herculane este dezvoltarea turismului. O prioritate a PNL, asumat în programul de guvernare, este ca până în 2030 să devină o stațiune turistică promovată la nivel european și internațional. Băile Herculane să devină un Baden Baden. Avem în programul de dezvoltare turistică peste 100 milioane de euro pentru regenerarea acestei stațiuni. Îmi doresc ca Băile Herculane să fie legată de Clisura Dunării, de Severin, de Insula Șimian. Să fie unită din punct de vedere turistic. Pentru asta e nevoie de dezvoltarea infrastructurii atât de transport, cât și a rețelei de gaze naturale. Dacă nu ai gaz natural în această stațiune nu prea poți vorbi de turism performant. Mă bucur că Transgaz a fost de acord cu proiectul propus, ca din conducta de la Prunișor să vină gazul în Orșova și după aia la Băile Herculane”, a declarat ministrul Popescu.

Premierul Ludovic Orban se află astăzi, 11 septembrie, în vizită în județul Mehedinți și Caraș Severin împreună cu ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Evident gazdă le este ministrul mehedințean al Economiei Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.