Skip to content
Social

Ministrul Popescu anunță reducerea TVA-ului pentru lemnele de foc

Deputatul mehedințean Virgil Popescu anunță că au fost adoptate la Camera Deputaților două măsuri importante prin care cei care se încălzesc cu lemne vor beneficia de ajutor.

Românii vor trece iarna cu bine! Nu lăsăm pe nimeni în urmă! De la 1 decembrie 2021 se va aplica o cotă redusă de TVA de 5% și pentru livrarea de lemn de foc către persoanele fizice și juridice sau alte entități indiferent de forma juridică a acestora, inclusiv școli, spitale, dispensare medicale și unități de asistență socială, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri. Astăzi am votat pentru adoptarea acestor două proiecte de lege prin care s-au făcut modificări la Codul fiscal”, a anunțat Virgil Popescu.

Tot pe perioada iernii există și alte măsuri, respectiv plafonare și compensare. Și consumatorii vulnerabili primesc ajutor.

Ministrul Energiei Virgil Popescu anunța miercuri, 27 octombrie, că românii nu vor da mai mulți bani decât în decembrie 2020 pentru plata facturilor la energie!
Asta datorită plafonării prețului și a schemei de compensare a facturilor la energie, de care vor beneficia 70% dintre români, măsuri care se aplică în perioada noiembrie 2021 – martie 2022! Legea a fost aprobată astăzi! Vreau să le mulțumesc colegilor parlamentari pentru munca depusă și am reușit să venim cu măsuri concrete pentru a-i ajuta pe români să treacă peste această iarnă”, a transmis ministrul mehedințean.

Citește și A fost adoptată legea plafonării prețurilor la energie! Ministrul Energiei anunță că pe lângă plafonare 70% dintre români vor avea și facturile compensate

Legea consumatorului vulnerabil de energie a fost publicată în Monitorul Oficial – Ce prevede

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.