Skip to content
Ediția de astăzi

Ministrul Popescu vine cu detalii importante despre eliberarea Certificatelor de Situație de Urgență (CSU)

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu vine cu informații importante legate de eliberare Certificatelor de Situație de Urgență, de care au nevoie cei care solicită șomaj tehnic.

”Am emis Ordinul prin care este stabilită metodologia de solicitare și eliberare a Certificatelor de Situație de Urgență (CSU), care a și fost publicat în Monitorul Oficial. În cel mai scurt timp aplicația prin care veți putea solicita certificatele va fi funcțională. CSU se va solicita în baza unei declarații pe propria răspundere și va eliberat gratuit, fără costuri. Certificatele de situație de urgență vor fi emise în două forme: a) TIP 1 (ALBASTRU) – eliberat pentru solicitanții care cer acordarea acestuia în baza declarației pe propria răspundere din care rezultă întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate; b) TIP 2 (GALBEN) – eliberat pentru solicitanții care cer acordarea acestuia în baza declarației pe proprie răspundere din care rezultă înregistrarea unei diminuări a încasărilor în luna martie 2020 cu un procent de minimum 25% față de media încasărilor din perioada ianuarie – februarie 2020. Aceasta este una din măsurile adoptate pentru a-i ajuta pe cei care sunt afectați în aceste zile de criza epidemică. Nu ne oprim aici. În aceste zile pregătim și măsuri pentru cei care au business-uri prin Start Up Nation. Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Economia trebuie să meargă înainte”, a anunțat ministrul mehedințean.

CSU se solicită în baza unei declarații pe propria răspundere, prin care solicitantul își asumă faptul că toate datele furnizate sunt complete, reale și corecte în fiecare detaliu prezentat. Modelul declarației pe propria răspundere va putea fi descărcat de pe platforma http://prevenire.gov.ro.

În termen de 5 zile, de la publicarea în Monitorul Oficial, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), va asigura adaptarea și funcționarea platformei electronice http://prevenire.gov.ro/, în scopul depunerii solicitărilor și eliberării CSU.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.