Skip to content
Ediția de astăzi

Ministrul Sănătăţii anunţă că strategia de vaccinare este gata

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat  că 80% dintre managerii spitalelor din România ar trebui schimbați din funcții.

Tătaru a mai declarat că nu a primit oficial informații referitoare la situațiile din terapiile intensive, dar că, în discuții private, colegii i-au mai spus despre secțiile ATI. Totodată, ministrul a subliniat că evaluarea unei terapii intensive se face în alți parametrii față de celelalte secții din spital, potrivit PSNews.ro

N-am primit personal, dar din colegi care mi-au spus în diverse discuții, particulare, erau și aceste discuții. De aceea și aceste controale au fost, pentru a vedea dacă acele terapii intensive au capacitatea de a trata pacienții. Evaluarea unei terapii intensive se face în alți parametrii față de celelalte secții din spital. Eu cred foarte mult în medicul curant care adaptează terapia, de aceea trebuie să aibă libertate profesională deplină”, a declarat Nelu Tătaru.

Tătaru a mai spus că mai este nevoie de 3 săptămâni pentru ca situația COVID-19 să se stabilizeze în România și de încă 2-3 săptămâni de restricții pentru a observa o pantă descendentă a numărului de infectări. Ministrul Sănătății a mai adăugat faptul că ”strategia de vaccinare este gata”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.