Skip to content
Recent Spot

Ministrul Transporturilor renunţă la pregătirea proiectului autostrăzii Comarnic-Braşov cu Banca Mondială

Ministrul Transporturilor Lucian Șova a anunțat că se are în vedere renunţarea la împrumutul negociat cu Banca Mondială pentru proiectul autostrăzii Comarnic-Brașov.

Lucian Șova – ministru al transporturilor a anunţat intenţia de renunţare la împrumutul negociat cu Banca Mondială, explicând oportunitatea realizării de proiecte în regim de parteneriat public privat, în contextul noului pachet legislativ ce face sustenabilă această modalitate de contractare”, a anunțat Lucian Bode preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei dezbateri referitoare la reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport rutier naţional din zona central-estică a României. Cu această ocazie s-a discutat stadiul contractării în vederea realizării centurilor ocolitoare Comarnic şi Buşteni, în regim de parteneriat public privat.

Totodată, deputatul Lucian Bode, preşedinte al Comisiei pentru transporturi si infrastructură, şi-a exprimat intenţia de a susţine, alături de colegii din comisie, promovarea unei propuneri legislative referitoare la reglementarea posibilităţii creării unui parteneriat între unităţile administrativ teritoriale şi consiliile judeţene, făcând posibilă reabilitarea infrastructurii rutiere din interiorul localităţilor.

Tot Guvernul PSD anunța recent că prin parteneriat public privat va construi și o parte din Autostrada care va lega Moldova de Ardeal.

La sfârșitul lunii mai vicepremierul Viorel Ștefan anunțat că trei proiecte de autostrăzi din România vor fi făcute prin Parteneriate Public Privat (PPP), adică prin concesiune. Ar fi vorba de autostrada Tg. Neamţ – Iaşi – Ungheni, în lungime de 100 de km şi care va include un pod peste Prut, autostrada Ploieşti-Râşnov și Autostrada Sudului, în lungime de 550 de km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.