Skip to content
Administrație locală Recent

Ministrul Turismului în vizită în Mehedinți: rocedurile pentru ca Baia de Aramă să fie recunoscută ca stațiune turistică au fost demarate

Ministrul Turismului Bogdan Trif s-a aflat zilele acestea în vizită în județul Mehedinți, inclusiv la Baia de Aramă unde a discutat cu autoritățile locale și județene despre proiectul care prevede dezvoltarea unui complex turistic care se întinde pe 21 de hectare, cu patru pârtii de schi cu baza sintetică, cu două lacuri de acumulare pentru zăpadă artificială.

La invitația președintelui Consiliului Județean Mehedinți, am ajuns la Baia de Aramă, unde am văzut zona în care ar urma să se dezvolte un complex turistic. Este un proiect ambițios, dar realizabil și Ministerul Turismului ar putea finanța acest proiect în proporție de 85%. Procedurile pentru ca Baia de Aramă să fie recunoscută ca stațiune turistică au fost demarate, așadar acest proiect poate intra în Masterplanul de investiții viitoare al Ministerului Turismului„, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Ministrul a mai fost în vizită și în stațiunea balneară Bala, o zonă cu potențial turistic mai ales pentru turiștii care își doresc tratamente terapeutice naturale.

Proiectele de dezvoltare turistică din stațiunile balneo pot fi finanțate în proporție de 90% de către Ministerul Turismului, după ce legislația a fost modificată anul trecut.

Totodată, ministrul Turismului a mers și în localitatea Florești din județul Mehedinți, acolo unde sunt mai multe lucrări de infrastructură finanțate de Guvernul României, prin PNDL.

În vizite ministrul a fost însoțit de președintele PSD Mehedinți Aladin Georgescu, de deputata Alina Teiș și alți lideri social democrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.