Skip to content
Administrație locală Lifestyle Recent

Ministrul Turismului Virgil Popescu anunță lansarea rutei turistice ”Pe urmele lui Hercules”, care trece prin Mehedinți

Ministrul mehedințean a anunțat lansarea rutei cultural turistice ”Pe urmele lui Hercules”, care trece prin Mehedinți, Gorj și Caraș – Severin. Cu ocazia lansării ministerul Turismului a pregătit un documentar, care a fost filmat prin locurile noastre minunate.
”Ruta Cultural Turistică «𝑃𝑒 𝑢𝑟𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑙𝑢𝑖 𝐻𝑒𝑟𝑐𝑢𝑙𝑒𝑠» este un nou produs turistic, foarte drag mie! Mai exact, este primul dezvoltat pe plan național, care beneficiază de recunoașterea acordată de minister. Acesta are un scop clar: promovarea obiectivelor culturale și istorice din cele trei județe, care spun povestea legendarului erou! Băile Herculane, spre exemplu, o stațiune prioritară pentru mine, care trebuie și, cu siguranță, va deveni emblemă a turismului din țara noastră! Însă, mai sunt multe altele pe care le puteți descoperi. Așa că vă invit să porniți la drum și, pas cu pas, să trăiți experiențe, pe care doar România autentică le poate oferi”, a declarat ministrul Virgil Popescu.
Clipul poate fi vizionat aici
”𝑷𝒂𝒔 𝒄𝒖 𝒑𝒂𝒔, „𝐏𝐄 𝐔𝐑𝐌𝐄𝐋𝐄 𝐋𝐔𝐈 𝐇𝐄𝐑𝐂𝐔𝐋𝐄𝐒”! O călătorie în timp. Așa poate fi descrisă 𝑹𝒖𝒕𝒂 𝑪𝒖𝒍𝒕𝒖𝒓𝒂𝒍 𝑻𝒖𝒓𝒊𝒔𝒕𝒊𝒄𝒂̆ „𝑷𝒆 𝑼𝒓𝒎𝒆𝒍𝒆 𝒍𝒖𝒊 𝑯𝒆𝒓𝒄𝒖𝒍𝒆𝒔”. Locurile sacre, care stau la baza lengendei eroului din mitologia greacă, sunt chiar aici, aproape, în județele Mehedinți, Gorj și Caraș-Severin. Acestea relatează, așa cum spune și Mircea Eliade, „un eveniment care a avut loc în timpul primordial, în timpul fabulos al începuturilor”. Pe urmele lui Hercules” vă poate purta, astfel, în tărâmuri fascinante! Statui megalictice, basorelieful sculptat în stânca muntelui, care îl reprezintă pe eroul Hercule, alias Iovan Iorgovan, băile termale, care îi poartă numele, formațiuni carstice monumentale, asociate de credința populară luptei dintre acesta și hidra, dar și balade și cântece populare care îi sunt dedicate. Toate vă așteaptă să le descoperiți! Documentația pentru 𝑹𝒖𝒕𝒂 𝑪𝒖𝒍𝒕𝒖𝒓𝒂𝒍 𝑻𝒖𝒓𝒊𝒔𝒕𝒊𝒄𝒂̆ „𝑷𝒆 𝑼𝒓𝒎𝒆𝒍𝒆 𝒍𝒖𝒊 𝑯𝒆𝒓𝒄𝒖𝒍𝒆𝒔” a fost transmisă Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri de către Primăria Orașului Băile Herculane, iar autorul acesteia este domnul Dorin Bălteanu”, este prezentarea rutei făcută de echipa de la minister.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.