Skip to content
Ediția de astăzi Focus

Ministrul Virgil Popescu anunță că se prelungește valabilitatea voucherelor de vacanţă

Ministrul Economiei și Turismului Virgil Popescu anunță că termenul voucherelor de vacanță va fi prelungit.

Lucrăm la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în aşa fel încât să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanţă care expiră în luna mai sau toate care au fost eliberate anul trecut. Le prelungim până la sfârşitul anului acesta, ori pe 12 luni, în aşa fel încât cei care au beneficiat de aceste vouchere de vacanţă să le poată folosi în continuare pentru că este normal ca după trecerea acestei crize să repornim economia, iar turismul trebuie să funcţioneze”, a declarat ministrul mehedințean la TVR 1.

Totodată, Virgil Popescu le recomandă românilor să nu își retragă banii pentru vacanțele plătite.

Le-aş recomanda să nu se grăbească, să nu se ducă să îşi retragă banii imediat de la agenţiile de turism pentru că le creează o problemă şi acestor operatori economici. Dacă am o vacanţă în august sau septembrie, în octombrie, nu văd de ce trebuie să te grăbeşti acum, să te duci să ceri banii înapoi. Este normală îngrijorarea cetăţenilor, a turiştilor vizavi de ce se va întâmpla în septembrie, dar cred că ar trebui să fie puţin mai răbdători şi să nu se ducă peste agenţiile de turism pentru că vor crea o problemă de cash pentru agenţii şi agenţiile la rândul lor au plătit la operatorii externi, la hoteluri şi chiar au o problemă reală de cash. Ar trebui să nu intrăm în panică, să avem puţină răbdare, să vedem cum evoluează această criză şi eu sunt optimist că odată cu venirea verii lucrurile vor intra cât de cât în normal„, a mai declarat ministrul.

1 comentariu la “Ministrul Virgil Popescu anunță că se prelungește valabilitatea voucherelor de vacanţă

  1. Cei care am trimis tichetele de vacanță din noiembrie 2019, pentru luna mai 2020 și rezervările au fost confirmate, ce facem, deoarece este mai mult decât evident că situația nou creată nu se va detensiona până atunci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.